Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:34 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premieră în România Bărbat condamnat la închisoare cu executare după ce a lovit cu palma posteriorul unei femei pe stradă

ro

12 Jan, 2023 12:51 1587 Marime text
Închisoare, foto: pexels
Un bărbat a fost condamnat la închisoare în primă instanță, după ce a lovit o femeie cu palma în partea posterioară pe o stradă din Suceava, scrie monitorul de suceava. 
 
Bărbatul a fost trimis în judecată pentru infracțiunile de loviri sau alte violențe și tulburarea liniștii și ordinii publice, după ce pe 28 iunie 2021, aflat pe o stradă centrală din Suceava, a abordat mai multe femei, printre care și partea vătămată, Nina Smart, persoană cu cetățenie română și americană, făcând un gest pe care l-a considerat cel mai probabil unul normal.

„Lupu Viorel a venit în dreptul lor și după ce a făcut niște comentarii cu privire la grup, s-a auzit un sunet ca o pocnitură, o palmă, persoana vătămată Smart Nina menționând că inculpatul a lovit-o peste partea stângă a posteriorului”, se arată în hotărârea pronunțată de Judecătoria Suceava.

Nina Smart, femeia care a fost victima acestui act de hărțuire, crede că soluția este una normală și le îndeamnă pe femei să-și apere drepturile pe care le au, indiferent de tipul de agresiune.

”Mă bucur că experiența neplăcută care m-a afectat fizic, emoțional și psihic a fost încadrată la hărțuire stradală și sancționată penal, conform legii. Umilința suferită în urma violenței și atitudinea inițială a persoanei care a preluat reclamația pe care am făcut-o la poliție m-au afectat multă vreme. Sper ca acest proces să inspire încredere fetelor și femeilor care se vor confrunta cu hărțuire stradală, să transmită un mesaj clar de netoleranță a violenței de orice fel în Suceava. Sper ca hotărârea favorabilă dată de judecător, care a fost o femeie, câștigată de o avocată, să încurajeze lumea să nu accepte hărțuirea drept comportament normal. Avem pretenția ca adolescenții și bărbații care trec cu vederea efectul hărțuirii stradale să înțeleagă faptul că nu e corect și politicos un astfel de comportament și că e chiar dureros să-l suporți. Serviciile sociale trebuie și ele dezvoltate să îngrijească persoanele care au comportament agresiv din cauza unei boli, pentru care nu există posibilitatea să se vindece și prezintă pericol”, a fost mesajul transmis de Nina Smart.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii