Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:06 09 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul Silviu Coșa, discuții cu reprezentanții HoReCa din județul Constanța

ro

17 Mar, 2021 18:02 1055 Marime text
  • Astăzi, în sala Remus Opreanu, prefectul județului Constanța a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanți ai sectorului HoReCa.

A fost prima întâlnire pe subiect în acest an, urmând ca instituțiile din Constanța să stabilească o legătură de lucru cu reprezentanții domeniului, pentru o mai bună comunicare.

Printre subiectele discutate au fost restricțiile suplimentare apărute odată cu trecerea peste pragul de trei infectări la mia de locuitori sau modalitatea în care sunt efectuate controalele de către instituții cu atribuții în acest sens.

La finalul întâlnirii, reprezentanții HoReCa i-au înmânat prefectului un manifest, pe care reprezentantul Guvernului în teritoriu îl va trimite la București, la ministerul Economiei, dar și la instituțiile centrale, care au atribuții în raport cu aspectele semnalate.

„Industria HoReCa reprezintă o parte importantă din economia județului nostru, iar contextul pandemic a afectat, fără discuție, multe afaceri din domeniu. Am dorit să aflu, personal, care sunt problemele cu care se confruntă și din ce punct putem pleca.

În primul rând, aceștia se declară nemulțumiți de faptul că activitatea le este afectată odată cu depășirea pragului de 3 infectări la mia de locuitori. Aici, trebuie să le reamintesc că respectarea măsurilor, oricât de nepopulare și restrictive ar fi, reprezintă o condiție necesară pentru a menține sănătatea publică la un nivel pe care îl putem gestiona și pentru a ține spitalele goale. În acest moment, avem un grad de ocupare a spitalelor suport-Covid de peste 65%.

O altă problemă importantă semnalată de reprezentanții HoReCa este modalitatea în care sunt efectuate controalele. Unii dintre ei susțin că sunt foarte multe controale și că există un dublu-standard (unii operatori controlați excesiv, alții deloc). Am avut alături, la această întâlnire, oameni din instituții cu abilități de de control, care și-au notat aceste probleme ridicate și care vor analiza în detaliu modalitatea în care sunt efectuate controalele.

Și eu, la rândul meu, am luat act de toate cele spuse de oamenii din industrie, iar la următorul Colegiu Prefectural, de săptămâna viitoare, voi propune fiecărei instituții a cărei activitate are legătură și cu sectorul HoReCa, să desemneze câte un reprezentant care să fie mereu în legătură cu operatorii economici. Mi-aș dori să aibă loc un schimb de informații, iar propunerile celor din industrie să vină mai ușor către instituții. Noi, de aici, din Prefectura Constanța, vom monitoriza cu atenție solicitările, propunerile, dar și modul în care acestea sunt soluționate.

Chiar dacă sunt alături de toți operatorii economici onești, care vor să creeze locuri de muncă și să ajute comunitatea, trebuie să înțelegem că, pe primul loc, stă sănătatea publică. Măsurile restrictive luate de Guvern vin în beneficiul nostru, al tuturor, iar dacă vor fi găsite soluții să fie sprijinit mai puternic sectorul HoReCa, voi fi unul dintre susținători. Dar, repet, doar în condițiile în care nu este periclitată sănătatea cetățenilor”, transmite prefectul județului Constanța, Silviu Coșa.

Sursă foto: Facebook/ Silviu Iulian Coșa

Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii