Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:22 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul Județului Constanța, Silviu Coșa „Ținem legătura în permanență cu unitățile sanitare la care au fost transferați pacienții“ (video)

ro

02 Oct, 2021 11:55 1733 Marime text
  • Din fericire, niciunul dintre pacienții internați cu Covid transferat de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța după incendiu nu a decedat. 

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a declarat în această dimineață că se caută soluții pentru suplimentarea locurilor de la ATI pentru pacienții cu Covid. În acest sens a fost eliberată secția de Terapie Intensivă Cardiologie de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, pacienții fiind relocați, pentru a se suplini nevoia de paturi ATI pentru pacienții cu Covid. 

Prefectul a declarat că, din fericire, niciunul dintre pacienții internați cu Covid transferat de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța după incendiu nu a decedat. 

Silviu Coșa a anunţat că numărul paturilor pentru pacienţii cu COVID-19 din judeţ a ajuns la 600, dintre care 57 sunt de terapie intensivă.

„În această dimineață am avut o ședință ca urmare a unui document venit din partea Corpului de Control al Primului Ministru. Am înființat o comisie de control în jurul corpului de control al Instituției Prefectului alături de reprezentanți din DSP și juriști din cadrul Instituției Prefectului astfel încât să răspundem solicitării premierului să facem la rândul nostru o anchetă administrativă privind circuitul documentelor și modul în care s-a răspuns la tot ceea ce înseamnă solicitări și măsuri legate de protecția și securitatea la incendiu. Ținem legătura în permanență cu unitățile sanitare la care au fost transferați pacienții. Din fericire, până în momentul de față nu a decedat niciun pacient infectat cu Covid transferat. Situaţia este una dinamică, au fost transferaţi între unităţile sanitare în funcţie de starea lor de sănătate. A fost eliberată secția de Terapie Intensivă Cardiologie de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, pacienții fiind relocați, pentru a fi internați pacienți cu Covid. Undeva spre sfârșitul săptămânii sperăm să putem operaționaliza secția mobilă de Terapie Intensivă care a fost adusă la Medgidia“ - a mai declarat prefectul județului Constanța, Silviu Coșa. 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii