Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:58 12 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul județului Constanța, despre verificările de pe litoral „Am constituit un grup de lucru mixt pentru prevenirea oricărei forme de încălcare a măsurilor în vigoare” (video)

ro

04 Jul, 2020 16:06 1453 Marime text
  • Prefectul județului Constanța, George Niculescu, face precizări privind verificările efectuate pe litoral, pentru respectarea măsurilor de prevenire și combatere a coronavirusului.

„În cursul zilei de ieri au fost mai mult acțiuni de control. Au fost verificate 157 de societăți comerciale, aplicate 57 de sancțiuni în cuantum de 65.000 lei. Controalele acestea vor continua în perioada următoare. Noi la Instituția Prefectului ieri am avut o ședință de lucru în care am invitat toți proprietarii de cluburi, terase, nu doar din Constanța și Mamaia ci și din Costinești și Vama Veche, zone unde tradițional se strânge un număr mare de turiști. A fost o întâlnire de lucru unde eu am avut rolul de mediator și a fost un dialog între agenții economici și instituție, în așa fel încât să nu greșească, să întrebe direct de la sursă, să nu greșească, să nu primească sancțiuni”, a declarat prefectul.

Potrivit IPJ Constanța, sub autoritatea Instituției Prefectului, începând cu data de 3 iulie a.c., timp de două săptămâni, polițiști din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului vor desfășura, în sistem integrat, activități de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, terase și cluburi în aer liber, cu precădere în stațiunile de pe litoralul Mării Negre.

După primele activități desfășurate în acest sens, până în această dimineață, la nivelul județului Constanța au fost verificate 157 de societăți comerciale. Au fost aplicate  57 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 65.000 de lei.

Astfel, au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, iar doi operatori economici au fost sancționați contravențional pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis, iar ca măsură complementară a fost dispusă suspendarea activității unuia dintre aceștia.

De asemenea, au fost aplicate 16 sancțiuni pentru nerespectarea normelor la circulația rutieră, 12 pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 4 pentru încălcarea normelor sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor și 2 sancțiuni pentru activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

Totodată, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, împreună cu polițiști din cadrul Direcției Rutiere a Inspectoratului General al Poliției Române, au desfășurat o acțiune pentru depistarea persoanelor care conduc vehicule sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psiho-active.

Astfel, polițiștii au controlat peste 600 de autovehicule și au legitimat aproximativ 620 de persoane.

În urma activităților, au fost constatate 2 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 1 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și 1 pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive. De asemenea, polițiștii au aplicat 28 de sancțiuni contravenționale, dintre care 13 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. În cadrul acțiunii, polițiștii rutieri au reținut 17 permise de conducere.

În aceeași noapte, polițiștii constănțeni și lucrători ai Inspectoratului Teritorial de Muncă au desfășurat o acțiune pe raza stațiunii Costinești, context în care au verificat 10 agenți de pază și 5 societăți comerciale. Au fost aplicate  4 sancțiuni contravenționale, dintre care 3 la Legea 333 din 2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor și o sancțiune la Legea 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

 Astfel de activități vor avea loc și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială.


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii