Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:42 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Precizări privind proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea normelor metodologice privind transportul studenților

ro

04 Sep, 2023 13:15 760 Marime text
Foto cu rol ilustrativ. Sursă foto: Pexels
  • Astăzi, 4 septembrie 2023, în ședința Comisiei de Dialog Social de la nivelul Ministerului Educației, a fost avizat proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea normelor metodologice privind transportul studenților, document aflat, de altfel, în consultare publică, potrivit reglementărilor privind transparența decizională.
 
Astăzi, 4 septembrie 2023, în ședința Comisiei de Dialog Social de la nivelul Ministerului Educației, a fost avizat proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea normelor metodologice privind transportul studenților, document aflat, de altfel, în consultare publică, potrivit reglementărilor privind transparența decizională. Ministerul Educației va propune includerea proiectului de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea normelor metodologice privind transportul studenților pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de joi, 7 septembrie, transmite un comunicat din partea Ministerului Educației.
 

„Precizăm că Hotărârea de Guvern privind aprobarea normelor metodologice privind transportul studenților nu putea fi adoptată înainte de momentul intrării în vigoare a Legii învățământului superior nr. 199/2023”, precizează sursa citată.
 

De asemenea, în conformitate cu prevederile art. 260, alin. 2 și art. 265 din Legea învățământului superior nr. 199/2023, până la elaborarea actelor normative subsecvente emise în executarea legii, se aplică prevederile actelor normative în vigoare, în măsura în care nu contravin acesteia.
 

„Menționăm că procedura de acordare a reducerii pentru transport, prevăzută în Hotărârea nr. 42/2017, nu a suferit modificări și că singurele modificări aduse prin Legea învățământului superior nr. 199/2023 vizează creșterea procentului decontat de statul român din suma totală a biletului și vârsta beneficiarilor”, a mai precizat sursa.

 
Acest punct de vedere a fost deja expus în 1 și 3 septembrie 2023 de Autoritatea pentru Reformă Feroviară, instituție publică cu personalitate juridică aflată în subordinea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Normele metodologice privind transportul studenţilor ar putea fi adoptate în această săptămână de Guvern
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii