Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:58 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Precizări legate de infecția cu coronavirus, la Constanța. Numărul persoanelor în carantină a crescut

ro

27 Feb, 2020 15:14 4068 Marime text

În aceste momente, la sediul Instituției Prefectului - Județul Constanța, are loc întrunirea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în cadrul căruia, alături de autoritățile competente, se discută pe marginea subiectului „Queen Hind”.

Pe lângă această temă, prefectul George Niculescu a făcut și câteva precizări despre coronavirus. 

Cinci persoane venite din zona de carantina din nordul Italiei. Acele au fost testate. Am fost informat că testările au ieșit negative. Vor rămâne in carantină 14 zile. Au fost carantinate un număr de 13 persoane la bordul unei nave din Portul Constanța. În sistem de izolare la domiciliu sunt 100 de persoane, a precizat Geroege Niculescu. 


Cristina Schipor, director al Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa, a făcut precizări despre centrele de crantină de la Constanța: Sunt două centre prezente la Constanța. Oamenii carantinați nu sunt bolnavi. Vin din zone de risc din norcul Italiei. La momentul acesta, sunt 125 de locuri pregătite pentru carantină. Aceste persoane, în momentul în care au afecțiune de altă natură, vom solicita de la unitățile medicale ajutor. Cei 13 navigatori sunt cetățeni italieni, la bordul navei unde lucrează. Au plecat acum 12 zile și mai au două zile de stat în carantină.

Nava se numște Omsky 204 și se află în Dana 117-118, la descărcări laminoase. Este sub pavilion Palau. Agent este DTS Logistics Service SRL. Nava are o lungime de 113,3 metri și a ajuns în Portul Constanța pe data de 27 februarie. Veneau din Italia, au trecut prin Volos, Grecia și au ajuns azi. Descărcau laminate. Cetățenii sunt de fapt ruși.


Oficial de la Prefectura Constanța

Situație actualizată referitor la măsurile preventive luate la nivelul județului Constanța, pentru preîntâmpinarea infectării cu virusul COVID-19

La momentul de față, în județul Constanța nu sunt confirmări de infectare cu virusul COVID-19 (Coronavirus). Situația este monitorizată permanent de instituțiile abilitate.

Astfel, la ora actuală, sunt disponibile un număr de 2 zone de carantinare pe teritoriul județului Constanța. În total, este vorba de 125 locuri care vor putea fi utilizate în cazul în care situația o va impune.

În acest moment, 5 persoane (care au fost testate, iar rezultatele sunt negative) se află în carantină în unul dintre cele 2 centre amenajate, 13 persoane sunt în carantină la bordul unei nave acostate în Portul Constanța, iar 100 de oameni sunt izolați la domiciliu. Niciuna dintre persoane nu prezintă manifestări clinice.

Momentan, Spitalul de Boli Infecțioase beneficiază de kiturile pentru identificarea infectării cu virusul COVID-19. În același timp, s-au făcut demersuri pentru achiziționarea mai multor kituri.



Totodată, în Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu” Constanța se aplică setul de măsuri preventive, agreat pentru verificarea tuturor cetățenilor care tranzitează aeroportul.

Îi rugăm, pe această cale, pe toți cetățenii județului Constanța să se informeze din sursele oficiale ale Ministerului Sănătății, Ministerului de Interne, Ministerului de Externe și Departamentului pentru Situații de Urgență, a transmis prefectul George Niculescu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii