Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:48 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Precizări importante ale Arhiepiscopiei Tomisului, despre cazul preotului Cătălin Moroșan, internat în spital în stare gravă

ro

05 Feb, 2023 11:14 4614 Marime text
IPS TeodosieReprezentanții Arhiiepiscopiei Tomisului au transmis câteva precizări în urma informațiilor apărute în spațiul public cu privire la starea de sănătate a pr. Cătălin Moroșan și acuzele aduse Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie că nu se implică pentru a facilita procedura de transfer a preotului la un Spital din București.

Potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei Tomisului, Arhiepiscopul Tomisului nu are competențe medicale, motiv pentru care nu se poate pronunța în ce privește actul medical, Înaltpreasfinția sa având încredere că echipa de medici care se ocupă de preotul Cătălin Moroșan va demara protocolul transferului la un spital din Capitală, dacă acest lucru se va impune;

„IPS Teodosie nu dorește să influențeze actul medical deoarece acest lucru ar însemna o încălcare a legii, întrucât și ar depăși competențele. Conform Legislației în vigoare, transferul pacientului se poate face la solicitarea familiei, cu acordul spitalului în care este tratat și cu al unității medicale solicitate, prin proceduri reglementate de legislația națională în domeniul sănătății și doar atunci când transferul pacientului nu ar dăuna stării de sănătate a acestuia. Orice altă interpretare este de natură să intre în coliziune cu legislația civilă, dar și penală.

Cu privire la informațiile prin care se prezintă opiniei publice faptul că preotul în cauză ar fi fost demis din anumite funcții administrative, facem precizarea că acest aspect nu reprezintă o sancțiune aplicată părintelui, ci reprezintă dinamismul caracteristic din administrația bisericească, conform Statutului de organizare și funcționare a Bisericii Ortodoxe Române, misiunea principală a preotului fiind aceea de a sluji la sfântul Altar.

Vă aducem la cunoștință că Arhiepiscopul Tomisului se informează permanent despre evoluția medicală a preotului Cătălin Moroșan, se roagă pentru acesta, dând dispoziție tuturor preoților din subordine să facă slujbe speciale pentru însănătoșirea părintelui“ - au precizat reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii