Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:47 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prăpăd în România! Sute de copaci, doborâți de vijeliile din întreaga țară

ro

14 Jul, 2023 11:20 866 Marime text
Foto cu rol ilustrativ. Sursă foto: IGSU
  • Joi, pe 13 iulie, au fost raportați 200 de copaci căzuți în România din cauza vremii severe.
 
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a publicat datele cu privire la misiunile de urgență la care echipajele au fost solicitate ieri.
 
Astfel, în cursul zilei de ieri, 13 iulie, la nivel național, pompierii militari au intervenit în 103 localități din 18 județe (Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Buzău, Caraș-Severin, Cluj,  Dâmbovița, Galați, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Prahova, Satu Mare, Suceava și Timișoara) pentru înlăturarea efectelor negative generate de vremea rea.
 
Cu eforturi susținute, pompierii au acționat în sprijinul populației și administrației publice locale pentru evacuarea apei din 2 case, precum și pentru îndepărtatrea unor elemente de construcție de la acoperișurile a 18 imobile și a 200 copaci, 18 stâlpi căzuți pe carosabil, în urma cărora 31 autoturisme, 4 case și 2 anexe au fost avariate.
 

„Două situații în care a fost nevoie de intervenția promptă a echipajelor operative au avut loc în localitățile Valea Drăganului din județul Cluj și Sirețel din județul Iași, unde două victime au fost surprinse de prăbușirea unor copaci. Colegii noștri au evaluat victimele la locul evenimentelor, ulterior acestea fiind transportate la spital.“, a mai adăugat sursa citată.

 
Concomitent cu acțiunile de îndepărtare a efectelor generate de vremea nefavorabilă, echipajele de intervenție din întreaga țară au acționat pentru acordarea asistenței medicale de urgență în 1.442 de cazuri, stingerea a 103 incendii, precum și în 3 situații pentru extragerea pesoanelor din autoturismele avariate. În urma intrevenției prompte a salvatorilor, 23 de persoane aflate în dificultate au fost salvate, a mai punctat IGSU.
 
De asemenea, pentru protecția populației, în ultimele 24 de ore, inspectoratele pentru situații de urgență au transmis 27 mesaje privind prezența animalelor periculoase (urși) în județele Argeș, Bacău, Brașov, Buzău, Covasna, Harghita, Mureș, Prahova, Vâlcea și Vrancea și 45 mesaje privind fenomenele meteorologice periculoase în județele Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Covasna, Dâmbovița, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Sibiu, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timișoara, Vâlcea, Vaslui, Vrancea.

Citește și:

IGSU: Unul din două incendii din țară sunt de vegetație. Ce le recomandă autoritățile cetățenilor!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii