Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poze de colecție cu Jean Constantin de la probele pentru BD, publicate de Studiourile Buftea (GALERIE FOTO și VIDEO)

ro

13 Nov, 2021 11:13 3348 Marime text
  • Studiourile Buftea au publicat pe pagina de Facebook mai multe fotografii cu îndrăgitul actor Jean Constantin, de la probele foto pentru seria de filme Brigada Diverse. Fotograful de platou a fost Raru Bănică.

Brigada Diverse este o serie de trei filme românești regizate de Mircea Drăgan după scenarii realizate de Nicolae Țic.

Acesta a realizat scenariul pentru 11 filme de o oră și 45 de minute fiecare, însă în final au fost realizate doar trei filme.



Cele trei filme „Brigada Diverse intră în acțiune”, „Brigada Diverse în alertă” și „B.D. la munte și la mare” prezintă câte două cazuri rezolvate de Brigada Fapte Diverse (prescurtată B.D.) a unei secții de poliție din România comunistă. 

Brigada Diverse intră în acțiune

Acest film este primul din seria B.D. și prezintă două cazuri rezolvate de Brigada Fapte Diverse (prescurtată B.D.) a unei secții de miliție din România comunistă: furtul unui cățel și dispariția unei broșe. În ambele cazuri, rezolvarea acestor mărunțișuri a dus la descoperirea unor infracțiuni de mai mare importanță și anume uciderea șefului unui serviciu comercial de la o întreprindere (unde se petreceau delapidări) și furtul sistematic de mărfuri din Magazinul Universal Victoria.

Brigada Diverse în alertă!

Acest film este al doilea din seria B.D. și prezintă două cazuri rezolvate de Brigada Fapte Diverse (prescurtată B.D.) a unei secții de miliție din România comunistă: descoperirea și anihilarea unei bande de răufăcători care punea în circulație bani falși, cumpărând tablouri valoroase de la colecționari amatori și revânzându-le apoi la “Consignația”, și destrămarea unei rețele de hoți din locuințe din care făcea parte un grup de femei (Vasilica Tastaman, Carmen-Maria Struja, Lucia Boga) ce se dădeau drept văduve, spre a stârni compasiunea unora creduli și a-i jefui.

B.D. la munte și la mare

Acest film este al treilea din seria B.D. și prezintă două cazuri rezolvate Brigada Fapte Diverse (prescurtată B.D.) a unei secții de miliție din România comunistă: descoperirea și anihilarea unei bande de traficanți de droguri care transporta materiale stupefiante prin RSR și arestarea unui infractor străin, originar din România, care dorea să organizeze o rețea de furt și export în stil mare de icoane peste graniță, potrivit Wikipedia.





Sursă foto: Facebook.com/ Studiourile Buftea 
Sursă video: YouTube.com/ Area51RO

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii