Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:57 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Potrivit primarului, Kievul continuă să reziste atacurilor ruse

ro

27 Feb, 2022 15:39 1238 Marime text


Primarul Kievului a declarat - duminică - că nu există trupe ruse în capitala ucraineană, care continuă să reziste atacurilor, potrivit Reuters.
 

"Dar militarii noştri, forţele noastre de ordine şi apărarea noastră teritorială continuă să repereze şi să neutralizeze sabotorii", a declarat Vitali Klitschko pe contul său Telegram.


De la începutul ofensivei militare ruse, joi dimineaţă, 31 de persoane, între care 9 civili, au fost ucise, iar alte 106 au fost rănite, a indicat primarul capitalei ucrainene.


Primăria Kievului anunţase sâmbătă o interdicţie strictă de circulaţie până luni la 08:00 (06:00 GMT). În acest timp, nicio benzinărie şi niciun magazin nu sunt deschise. Părăsirea domiciliului este teoretic interzisă în această perioadă, potrivit AFP.


Toţi civilii care vor fi întâlniţi în stradă în timpul restricţiilor de circulaţie vor fi consideraţi membri ai unor grupuri de sabotaj şi de recunoaştere ale inamicului, a avertizat primarul Vitali Klitschko.


Pentru a limita avansarea forţelor ruse în capitală, dintre care unele ar acţiona - potrivit Kievului - sub acoperire, îmbrăcate în civil, în ambulanţe sau chiar în uniforme de soldaţi ucraineni - au fost difuzate consemne locuitorilor.


Fiecare localnic este invitat să mascheze denumirea străzii, să închidă funcţia de localizare a telefonului său, în timp ce toate semafoarele au fost deconectate la Kiev.



Sursa foto: Facebook/Vitalie Cojocari

Sursa: Agerpres 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii