Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:49 29 11 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Portul Constanța Sud Agigea Peste 410.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, descoperite într-un container cu mobilier

ro

22 Aug, 2020 09:32 1494 Marime text
  • Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Prevenirea și Combaterea Migrației Ilegale și Infracționalității Transfrontaliere au controlat un container în Portul Constanța Sud Agigea.
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului Curții de Apel Constanţa, au descoperit și confiscat, în urma unor activități informativ-operative, peste 412.000 pachete cu țigări de contrabandă, transportate într-un container cu obiecte de mobilier.   
 
În data de 19.08.2020, în Portul Constanța Sud Agigea, s-a efectuat controlul fizic al unui container, selectat  în baza unei informații, de către polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Prevenirea și Combaterea Migrației Ilegale și Infracționalității Transfrontaliere.

Conform documentelor de transport, containerul  trebuia să fie încărcat cu mobilier din material plastic, având ca provenienţă Emiratele Arabe Unite. 
  
La deschiderea containerului, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au constatat că în partea din faţă se aflau cutii care conţineau obiectele de mobilier menţionate în documente, iar restul containerului fiind încărcat cu cutii de carton ce conțineau țigări de proveniență Duty  Free.

Containerul a fost transportat la sediul Gărzii de Coastă, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 412.050 pachete cu țigări, în valoare de 4.944.600 lei (aproximativ 1.021.600 euro). 

Țigările au fost ridicate de polițiștii de frontiera in vederea confiscării.     

În cauză, polițiștii de frontieră, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului din cadrul Curții de Apel Constanţa, efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. 

Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanța  
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii