Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:43 08 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Portul Constanţa Sud Agigea A fost calculat prejudiciul în cazul ţigărilor de contrabandă descoperite la bordul unei nave

ro

31 Dec, 2020 09:14 1208 Marime text
  • Autoritatea Vamală a calculat prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului în cazul ţigărilor de contrabandă descoperite în cursul zilei de 28 decembrie a.c. la bordul unei nave în Portul Constanţa Sud Agigea, acesta ridicându-e la suma de 100.717 lei.
În urma cercetărilor efectuate de polițiștii de frontieră, sub coordonarea procurorului de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, Autoritatea Vamală a calculat prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului în cazul ţigărilor de contrabandă descoperite în cursul zilei de 28 decembrie a.c. la bordul unei nave în Portul Constanţa Sud Agigea, acesta ridicându-e la suma de 100.717 lei.

În data de 30.12.2020 au fost viraţi în contul statului suma de 100.717 lei.

Prin acţiunile concertate pe linia contrabandei cu ţigări efectuate de Garda de Coastă, împreună cu procurorii din cadrul Parchetelor constănţene şi reprezentanţii Autorităţii vamale, în ultimele şase luni, au fost confiscate un număr de 8.928.040 ţigări, reuşindu-se încasarea la bugetul statului a sumelor rezultate din prejudiciul calculat în cuantum de aproximativ 500.000 lei.

Reamintim că finalitatea activităţii este aportul exclusiv al reprezentanţilor celor trei autorităţi.

Reamintim faptul că, în data de 28.12.2020, în jurul orei 11.00, în urma activităților informativ-operative desfăşurate, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Agigea, au efectuat un supracontrol la o navă sub pavilion Sierra Leone, ancorată în Portul Constanța sud Agigea.

În urma efectuării controlului amănunțit, la care a participat și câinele poliţist Pobaza specializat în detectare de tutun, în tancul de balast al navei a fost depistată, ascunsă și nedeclarată, cantitatea de 7.450 de pachete cu țigări netimbrate.

La cercetări, s-a stabilit că țigările în cauză au fost achiziționate dintr-un port din Libia, de către trei marinari sirieni aflați pe nava acostată în port.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de aproximativ 119.200 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, polițiștii de frontieră au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța


Citește și: Portul Constanța Sud Agigea Ce a descoperit un câine polițist la bordul unei nave

Ti-a placut articolul?

Comentarii