Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:35 17 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Portul Constanța Ghiozdane contrafăcute, descoperite într-un container sosit din China

ro

23 Feb, 2021 12:26 503 Marime text
  • Ghiozdane în valoare de 8.000 lei confiscaţi în Portul Constanţa Sud Agigea
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație de mărfuri contrafăcute, în urma descoperirii împreună cu lucrătorii vamali, într-un container sosit din China, a unor bunuri în valoare de peste 8.000 lei.
         
În data de 05.01.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au participat la controlul amănunțit efectuat de către lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Constanța Sud la un container sosit din China, care avea ca destinatar o societate comercială din Bucureşti.
           

În urma controlului, au fost descoperite 120 bucăţi ghiozdane de pluş pentru copii ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.


Astfel, în data de 19.02.2021, poliţiştii de frontieră s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate. 
         
Bunurile, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, ar fi avut valoarea totală de aproximativ 8.000 lei.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii