Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:17 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pompierii constănțeni, motiv de mândrie pentru ISU Dobrogea. „Îi felicităm, fiind pentru ei o misiune unică și plină de emoții!“ (FOTO)

ro

10 Mar, 2023 15:04 1193 Marime text
 Plt. adj. Popescu Cosmin, Plt. adj. sef. Rujanschi David, Plt. adj. Vasile Ionut Marian si Plt. adj Popescu Florin s-au întors acasă!

Aceștia au participat la un Exercițiu International pentru Certificare și Recunoaștere CBRN, în orasul Lyon, din Franța, în perioada 24 februarie-6 martie.

După un drum de 4 zile, aceștia au ajuns în orasul Lyon, acolo unde, întreaga echipa a CBRNDET RO, a început montarea corturilor, tehnica pentru logistică, sala de mese, și tot ce ține de o supraviețuire, în câmp, la o temperatură de aproximativ -6° Celsius noaptea, iar ziua până la maxim 7-8°celsius. 


Oficial de la ISU Dobrogea 

Colegii noștri, Plt. adj. Popescu Cosmin, Plt. adj. sef. Rujanschi David, Plt. adj. Vasile Ionut Marian si Plt. adj Popescu Florin s-au întors acasă!

Aceștia au participat la un Exercitiu International pentru Certificare și Recunoaștere CBRN,  în orasul Lyon, din Franța, în perioada 24 februarie-6 martie.

După un drum de 4 zile, aceștia au ajuns în orasul Lyon, acolo unde,  întreaga echipa a CBRNDET RO, a început  montarea corturilor, tehnica pentru logistică, sala de mese, și tot ce ține de o supraviețuire, în câmp, la o temperatură de aproximativ -6° Celsius noaptea, iar ziua până la maxim 7-8°celsius. 

Pe rând, la diferite ore, 24 din 24, echipa CBRNDET a Romaniei a participat alături de colegii italieni, germani și francezi, în diferite misiuni de Cercetare, Căutare, Prelevare și Monitorizare CBRN.

Plt. adj Vasile Ionuț Marian  a  participat în laborator, 48 de ore, pentru a descoperi si descompune produsele chimice, iar ceilalți menbrii ai echipei  au participat la Monitorizarea Radiologică.

Echipa CBRN CT, in ultima zi, pe 2 martie , a avut parte de cea mai lungă misiune, de aproximativ 9 ore. Au fost nevoiți  să caute un loc de lansare, în siguranță, a ambarcațiunii CBRN, unică in EUROPA.  După lansare, echipajul s-a echipat în costume de protecție tip D și a început prelevarea de mostre din apa curgătoare Rhone, din mai multe puncte: aval, amonte și central. Ulterior, probele fiind predate la laborator. 

După toate aceste zile, în care orele păreau că nu se mai scurg, cu ajutorul Echipei CBRNDET RO, s-a scris istorie, aceasta  fiind prima echipă certificată si recunoscută la nivel European. La cercetarea Radiologică, echipa CBRN CT, a descoperit și identificat 6 din 6 produse radiologice, datorită aparatelor din dotare.  Echipa CBRN CT  este singura care poate participa la misiuni Maritime, Fluviale, Ape curgătoare, Lacuri și Terestru, din Europa.


Îi felicităm și noi , fiind pentru ei o misiune unică și plină de emoții! mai transmite ISU Dobrogea. 



foto: ISU Dobrogea 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii