Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:21 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pompieri care au participat la incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța fac dezvăluiri „A fost o intervenție cu impact emoțional“ (video)

ro

03 Oct, 2021 12:06 4031 Marime text
  • Colonel Constantinescu Dan, comandantul detașamentul Fripis face precizări despre intervenția de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. 
1 octombrie negru la Constanța. Șapte femei și-au pierdut viața, fie arse, fie asfixiate, în clinica de ATI a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, după ce un incendiu s-a manifestat la parterul clădirii, unde se aflau secția menționată și încă o secție de boli infecțioase.

Colonel Constantinescu Dan, comandantul detașamentul Fripis face precizări despre intervenția de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. 

A fost o intervenție cu impact emoțional. Am făcut tot ce a fost posibil săs coayem cât mai rapid victimele din zona de pericol. Am încercat să le salvăm și viața, dar, spre regretul nostru nu s-a putut mai mult. Șase persoane au fost intoxicate cu fumul dens din interior, care s-a degajat datorită produselor din interior, saltele și alte materiale textile, spune pompierul



Colonel Constantinescu Dan, comandantul detașamentul Fripis despre imaginea de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, la incendiu

Foarte multe persoane care erau agitate , chiar disperate, au trebuit să fie evacuate. Am intervenit și pentru stingerea și lichidarea incendiului, concomitent cu evacuarea celorlalți pacienți, care au fost evacuați cu autoscara și cu celelalte echipe care au intervenit pentru salvarea acestora.Au fost scoși chiar și pe geam . 

Deasemenea, Sandu Nicușor, plutonier adjutant spune că până acum nu am mai avut o intervenție atât de tragică. 

Persoanele trebuiau cu orice preț salvate. Nimeni nu -și dorește să ajungă în astfel de situații. Am procedat la salvarea lor cât mai rapidă. Am 36 de ani, activez din 2007.
 
Până acum nu am mai avut o intervenție atât de tragică, a spus pompierul

Descrierea primelor imagini de la incendiu

Am fost printre primii cu autoscara. Mașinile de stingere au ajuns cu câteva secunde înaintea mea. Ca și imagine, e trist ce s-a întâmplat acolo. Foarte mult fum, victime la geam care nu mai aveau oxigen, s spus Sandu Nicușor, plutonier adjutant.  


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii