Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:32 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poluare pe Dunăre Zeci de tone de produse petroliere s-au scurs pe cursul principal al fluviului de la o navă sub pavlion bulgăresc (GALERIE FOTO)

ro

21 Jun, 2023 12:07 1008 Marime text
Poluare. Foto: Facebook/Apele Române35 de tone de produse petroliere s-au scurs de la o navă sub pavlion bulgăresc pe cursul principal al Dunării, lângă Cělarevo (Serbia), la o altitudine de 1287 de metri.

Potrivit Apelor Române, această informație a fost primită de către Ministerul Mediului - România și Administrația Națională „Apele Române” – Departamentul Situații de Urgență, prin intermediul secretarului pentru ape de frontieră în cadrul Acordului bilateral România-Serbia, în după-amiaza zilei de 20 iunie a.c.

„Timpii estimați de specialiștii noștri pentru propagarea poluării sunt de cca 24-30 ore până la intrarea în țară. Ținând cont de cantitatea de poluant declarată, lungimea undei de poluare va fi pe o distanță de cca 70-100 km în condițiile de non-intervenție, în aval de zona producerii evenimentului.
În acest moment, partea sârbă acționează prin echipele competente Vode Vojvodine (inspecția apelor provinciale, laboratorul acreditat etc.) împreună cu armata sârbă în vederea protejării Belgradului de posibile efectele ale poluării accidentale produse. Astfel, a fost identificată o locație adecvată unde s-a montat un baraj plutitor de protecție, în acest moment, pata de petrol fiind izolată“ - au mai menționat reprezentanții ANAR.

Echipele de la Apele Române Banat - Sistemul de Gospodărire a Apelor Caraș-Severin au început monitorizarea apelor Dunării, în secțiunea Baziaș, fiind pregătite să acționeze cu material de tip spill sorb dacă unda de poluare va ajunge în România.

Conform ultimelor informații primite de România de la partea sârbă, nu exista risc de poluare a Dunării la intrarea în țară.

Citește și: 

Poluare cu petrol pe Dunăre
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii