Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:56 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițiștii constănțeni au discutat cu tinerii - „Este cunoscut faptul că adolescenții forțează permanent limitele autorității parentale“

ro

26 Jul, 2022 14:27 1103 Marime text
 Controale ale polițiștilor, foto: ZIUA de Constanța
  • Polițiștii au discutat cu adolescenți și preadolescenți despre pericolele la care se expun fugind din centru, pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor ori pentru a nu cădea în capcana de a comite chiar ei infracțiuni, la îndemnul „prietenilor” sau a anturajului nepotrivit.

Astăzi, 26 iulie, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au stat de vorbă cu adolescenți și cu personalul unor centre de plasament din municipiul Constanța, oferind recomandări preventive în scopul prevenirii plecărilor voluntare neanunțate din centru.

„Este cunoscut faptul că adolescenții forțează permanent limitele autorității parentale, lăsând deoparte manifestările dorinței unei mai mari libertăți sau fluctuațiile stărilor dispoziționale ale acestora. Una dintre metodele prin care adolescenții aleg să se impună atenției părinților sau reprezentanților acestora este fuga de acasă ori din echivalentul lui „acas㔓, spun reprezentanții IPJ Constanța. 


Polițiștii au discutat cu adolescenți și preadolescenți despre pericolele la care se expun fugind din centru, pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor ori pentru a nu cădea în capcana de a comite chiar ei infracțiuni, la îndemnul “prietenilor” sau a anturajului nepotrivit.

„Dacă unii dintre ei credeau că atunci când ești minor poți face orice fără să fii pedepsit, au aflat că acest lucru este greșit și că răspunderea penală a minorilor începe de la 14 ani, că între 14 și 16 ani minorul răspunde penal numai dacă se dovedește că a săvârșit fapta cu discernământ și că minorul care a împlinit vârsta de 16 ani răspunde penal potrivit legii“, adaugă cei de la IPJ Constanța.

 
De asemenea, polițiștii le-au vorbit copiilor despre riscurile asociate consumului și traficului de substanțe interzise, traficul de persoane precum și despre importanța adoptării unor măsuri minime pentru a fi în siguranță în mediul on-line.
 

„Consecințele răspunderii penale, riscul de a deveni victime ale infracțiunilor, precum și înțelegerea necesității respectării regulilor existente pentru protecția lor, toate acestea, luate separat sau împreună, au făcut ca adolescenții să devină receptivi la recomandările polițiștilor, fiind conștienți că depinde în mare măsurăde ei să evite situațiile nedorite“, a conchis IPJ Constanța.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii