Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:38 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţiştii comunitari din Mangalia păzesc afişele PSD?

ro

15 Nov, 2008 02:53 1040 Marime text

De mai multe zile, staţiile de micobuz şi autobuz din Mangalia sunt păzite, zi şi noapte, cu străşnicie de poliţişti comunitari, verificaţi la foc continuu de şefii lor (printre care şi de Gheorghe Moldoveanu, poliţistul „fiolă“). La prima vedere, cetăţenii ar trebui să se simtă mulţumiţi şi fericiţi că aceştia stau pe stradă, în apărarea ordinii şi liniştii publice. Se pare însă că motivul este altul, iar acest lucru a fost subliniat de filiala locală a PD-L Mangalia, care, într-un comunicat de presă, arată că oamenii legii, plătiţi din bani publici, stau „de pază“ la afişele candidaţilor PSD în zonă.

„Preşedintele PSD Mangalia, Claudiu Tusac, a dat ca unică atribuţie poliţiştilor comunitari asigurarea pazei panourilor publicitare amplasate în staţiile de microbuz din oraş. Astfel, poliţiştii sunt obligaţi să supravegheze, non-stop, afişele candidaţilor PSD. Normal ar fi fost ca PSD să angajeze o firmă de pază, nu să folosească în scopuri electorale poliţiştii, plătiţi din banii publici. În tot acest timp, elevii din şcoli şi licee sunt lăsaţi la cheremul indivizilor certaţi cu legea, ce-şi fac veacul în interiorul şi perimetrul instituţiilor de învăţământ. Nemulţumirea noastră este împărtăşită atât de către cadrele didactice, cât şi de către părinţi, care nu-şi mai ştiu copiii în siguranţă“, se arată în comunicatul semnat de Zanfir Iorguş, preşedintele PD-L Mangalia.

Că activitatea poliţiştilor comunitari nu este agreată nici chiar de aceştia se poate vedea şi pe mai multe filme realizate de membrii PD-L-ului, care doreau să îşi lipească afişele electorale în acelaşi loc, şi postate pe www.youtube.com.

Locurile pentru afişaj aparţin unei firme ce are în concesiune această activitate, iar faptul că doar un singur partid le-a închiriat este pefect legal. Rămâne de văzut dacă activitatea poliţiştilor comunitari se încadrează în aceeaşi legalitate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii