Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:49 01 07 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițiștii au vorbit cu femeile din Constanța și Agigea despre violența domestică

ro

25 May, 2022 14:55 469 Marime text

 
Activități preventive privind violența domestică, foto: Pexels
La data de 24 mai a.c., polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiști din cadrul Secțiilor 2 și 5 Poliție și cei ai Postului de Poliției Agigea, au desfășurat activități de informare privind violența domestică.


Activitatea s-a desfășurat în municipiul Constanța și localitatea Agigea, cu scopul de a informa femeile despre cauzele și consecințele ce țin de fenomenul violenței domestice, dar și despre efectele violenței asupra minorilor.
 


Polițiștii le-au explicat femeilor faptul că violența domestică nu se referă doar la violența dintre soți sau foști soți, ci și la violența între actuali sau foști parteneri, indiferent dacă agresorul locuiește sau a locuit împreună cu victima., transmite IPJ Constanța. Pe parcursul activităților, au fost prezentate aspecte din Legea nr. 217/2003, pentru prevenirea și combaterea violenței în familie, condițiile pentru emiterea ordinului de protecție provizoriu, formele violenței (verbală, fizică) precum și modalitățile de prevenire a acestora.
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii