Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:21 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițiștii au reținut 82 de permise de conducere, dintre care 37 pentru viteză în urma unor razii pe autostrăzi

ro

11 Apr, 2023 13:55 2065 Marime text
În perioada 3 – 9 aprilie a.c., polițiștii Brigăzii Autostrăzi au acționat pentru prevenirea evenimentelor rutiere și asigurarea fluenței traficului, iar, în urma neregulilor constatate, au aplicat 1.501 sancțiuni contravenționale celor care nu au respectat legislația.
 
Potrivit unui comunicat al Poliției Române, au fost aplicate 379 de sancțiuni persoanelor care au depășit limita legală de viteză și 216 celor care nu foloseau centura de siguranță.
 
De asemenea, au fost aplicate 38 de sancțiuni pentru defecțiuni tehnice, 22 pentru lipsa Inspecției Tehnice Periodice și 118 pentru nerespectarea O.G. nr. 37/2007, privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora.
 

„Polițiștii au aplicat 11 sancțiuni persoanelor aflate sub influența alcoolului la volan, 23 pentru staționarea pe banda de urgență, 9 pentru depășiri neregulamentare și una pentru conducere agresivă.
 
Polițiștii au reținut 82 de permise de conducere, dintre care 37 pentru viteză și 4 pentru infracțiuni.
 
Totodată, au fost retrase 39 de certificate de înmatriculare și constatate 8 infracțiuni.
 
Acțiunile polițiștilor Brigăzii Autostrăzi vor continua“ - au mai precizat reprezentanții IGPR.

 
Exemple:
 
1. La data de 9 aprilie 2023, polițiști ai Biroului de Poliție Autostrada A1 București-Râmnicu Vâlcea au depistat un bărbat care ar fi condus un ansamblu format dintr-o autoutilitară și o semiremorcă, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.
 
Astfel, în urma testării acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul a indicat 0,36 mg/l alcool pur în aerul expirat.                                              
 
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, fiindu-i reținut permisul de conducere. 
 
2. La data de 9 aprilie 2023, polițiști ai Biroului de Poliție Autostrada A1 Deva Nădlac au oprit în trafic, pe autostrada A1, la km 584, un bărbat, de 31 de ani, de cetățenie bulgară, care ar fi condus un autoturism sub influența alcoolului.
 
Astfel, în urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat,  conducătorului auto fiindu-i întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
3. La data de 7 aprilie a.c. polițiștii Biroului de Poliție Autostrada A1 Deva-Nădlac au oprit pentru control un ansamblu de vehicule format dintr-o autoutilitară și o semiremorcă, condus de un bărbat, de 32 de ani.
 
În urma controlului, s-a constatat faptul că acesta ar fi utilizat, în aparatura tahografică, o altă cartelă decât cea emisă pe numele său, respectiv a unei alte persoane care nu se afla la bordul autoutilitarei.
 
Conducătorul auto a fost sancționat cu amendă, în valoare de 9.000 de lei și a fotst  reținută cartela celuilalt conducător auto, conform O.G. nr. 37/2007.
 
4. La data de 8 aprilie a.c., polițiști din cadrul Biroului de Poliție Autostrada A1 Deva – Nădlac au depistat un bărbat, de 44 de ani, care conducea un autovehicul cu 187 km/h, pe un sector de drum unde limita legală de viteză este de 100km/h.
 
Acesta a fost sancționat cu amendă contravențională și suspendarea exercitării dreptului de conducere vehicule, pentru 120 de zile.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii