Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:35 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițist din Arad, reținut pentru tortură! Date oficiale

ro

05 Oct, 2023 10:44 824 Marime text
foto cu rol ilustrativ

La nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad se efectuează cercetări faţă de 1 inculpat în vârstă de 29 de ani cu privire la săvârşirea  infracţiunii de tortură cu moartea victimei, prev. de art.282 al.1 lit.b şi al.3 C.pen.

Date oficiale informează că la data de 04.10.2023 inculpatul L. F.-N. a fost reţinut pentru o perioadă de 24 ore, iar la data de 05.10.2023 urmează a fi propusă arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Urmărirea penală continuă.


Iată comunicatul pus la dispoziție de PT Arad:

Biroul  de  Informare  şi  Relaţii Publice  din  cadrul Parchetului  de  pe  lângă  Tribunalul  Arad  este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei  publice  următoarele:

La nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad se efectuează cercetări faţă de 1 inculpat în vârstă de 29 de ani cu privire la săvârşirea  infracţiunii de tortură cu moartea victimei, prev. de art.282 al.1 lit.b şi al.3 C.pen.
           
La data de 14.07.2023, martorul I. G., administrator la S.C A. G. S.R.L (casă de schimb valutar), având punctul de lucru în Piața Gării din mun. Arad a sesizat telefonic Poliția Locală Arad despre comportamentul agresiv al unei persoane de sex masculin ce consuma substanțe halucinogene din pungă și agasa trecătorii.
           
Urmare a apelului telefonic, la scurt timp, la fața locului a intervenit un echipaj din cadrul B.O.P.I. al Poliției Locale Arad, format din 3 (trei) polițisti locali, respectiv agentul L F-N., agentul G. C. și agentul F.C.N., care după ce au imobilizat și încătușat persoana vătămată prin folosirea forței fizice, au condus-o la sediul D.G.P.L Arad, în vederea identificării si sanctionării contravenționale.
           
La sediul D.G.P.L Arad, situat pe Calea Victoriei din mun. Arad, echipajul ajunge la orele 20:10, unde în parcarea interioară, doi dintre membri echipajului exercită acte de violență asupra persoanei vătămate, care era încătușată cu mâinile la spate. Agentul L. F-N i-a aplicat persoanei vătămate mai multe lovituri cu piciorul în zona capului, iar agentul G.C. i-a aplicat persoanei vătămate o lovitură cu piciorul în partea posterioară, înainte ca aceasta să fie condusă în sediu, aspecte surprinse de către camerele de supraveghere video instalate pe exteriorul clădirii.
           
Ulterior, persoana vătămată, încătușată cu mâinile la spate a fost condusă de către agentul L. F-N în incinta sediului, într-un birou care nu este prevăzut cu sistem de supraveghere video. În interior, agentul L F-N, a exercitat acte de violență asupra persoanei vătămate, iar aceste aspecte au fost înregistrate de camerele de supraveghere video instalate în incinta sediului. Din imagini se poate observa că agentul L avea în mâna dreaptă un obiect, care posibil să facă parte din dotarea acestuia, respectiv o tonfă.
           
În jurul orelor 20:42, la sediul D.G.P.L Arad, la solicitarea agentului F C, a sosit un echipaj medical din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță, iar ulterior, în jurul orelor 20:55 a sosit un echipaj din cadrul SMURD. În jurul orelor 21:12 se pot observa imagini în care persoana vătămată este scoasă pe targă din sediu de către personalul medical și transportată la UPU din cadrul S.C.J.U Arad, unde la data de 15.07.2023 a fost declarat decesul de către personalul medical.

După ce iniţial a fost sesizată P.M.A. – B.I.C. de către secţia UPU din cadrul S.C.J.U.Arad, a fost înregistrată cauza penală privind moartea suspectă a victimei M. M-V sub aspectul infracţiunii de ucidere din culpă, prev. de art.192 al.1 C.pen. Lucrătorii de poliţie sesizaţi au dispus prin ordonanţă, efectuare necropsiei, solicitând S.J.M.L. Arad să comunice cauza morţii victimei.

Din constatările preliminare emise de S.J.M.L.Arad nr. 184/A3/19.07.2023, respectiv nr.184/A3/28.07.2023 rezultă că moartea victimei a fost violentă, ea s-a datorat unei intoxicații acute cu substanță neidentificată, însă s-au constatat și existența mai multor leziuni traumatice externe, care au putut fi produse prin lovire cu și de corpuri dure/planuri dure, leziuni traumatice care necesită 7 - 9 (șapte - nouă) zile de îngrijiri medicale.

Având în vedere împrejurarea că erau descrise mai multe leziuni externe, lucrătorul de poliţie judiciară din cadrul P.M.A.-B.I.C. a primit o completare a Raportului de constatare preliminară, în care au fost descrise leziunile traumatice externe constatate cu ocazia efectuării necropsiei.
            
Din Raportul medico-legal de necropsie nr.184/A3/02.10.2023 al S.J.M.L. Arad rezultă o stare total diferită faţă de constatarea preliminară anterioară. Astfel:
           
1.Moartea numitului M. M.-V. a fost violentă. Ea s-a datorat şocului traumatic ca urmare a traumatismului cranio-cerebral cu hemoragie meningo-cerebrală, şi toracic cu leziuni de contuzie ale mediastinului, pericardului şi cordului urmate de ruptură de cord, cu hemopericard consecutiv, cu evoluţie rapid agravată de tulburările cascadei de  coagulare a sângelui, survenite la un organism tarat, cel mai probabil pe fondul de intoxicaţie etanolică acută, cu sindrom de hepatocitoliză prin necroză de coagulare hepatocitară şi acidoză metabolică severă cu alterarea consecutivă a hemostazei fiziologice.

2.Leziunile traumatice externe descrise în conţinutul constatărilor preliminare au putut fi produse prin loviri multiple repetate, cu corpuri dure şi contondente, posibil şi cu un corp contondent  de formă cilindrică alungită, în condiţiile care vor fi stabilite de organele de anchetă.

3.Opinăm faptul că leziunile traumatice descrise la nivelul capului la examenul intern, la nivelul toracelui, pericardului şi cordului au legătură de cauzalitate conjugată sau complexă prin factori concuratori cu mecanismul tanatogenerator atât prin patologia preexistentă (epicardită cronică, lipomatoză miocardică, infarct miocardic cu schiţă de ţesut de granulaţie) agravată de o intoxicaţie etanolică acută cu sindrom de hepatocitoliză şi stare de acidoză metabolică severă cu alterarea hemostazei fiziologice la momentul prezentării pacientului în unitatea de primiri urgenţe, cât şi prin complicaţiile determinate de leziunile traumatice suferite (hemoragie meningo-cerebrală, ruptură de cord şi hemopericard consecutiv).

4.Moartea datează din 15.07.2023.
 
La data de 04.10.2023 inculpatul L. F.-N. a fost reţinut pentru o perioadă de 24 ore, iar la data de 05.10.2023 urmează a fi propusă arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Urmărirea penală continuă.



Citește și:

Un bărbat din Constanța a înființat o firmă de construcții în Arad
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii