Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:22 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Română Valorile de trafic vor crește semnificativ către litoral în minivacanța de 1 mai. Ce rute ocolitoare pot folosi șoferi pentru a evita aglomerația

ro

28 Apr, 2023 14:55 881 Marime text
Pentru siguranța participanților la trafic, în condițiile intensificării deplasărilor către diversele destinații de petrecere a minivacanței de 1 Mai, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române recomandă conducătorilor auto să ia în considerare următoarele sfaturi:

- creșterea distanței de siguranță între vehicule;

- evitarea depășirilor riscante;

- planificarea cu atenție a traseului de parcurs și folosirea unor rute alternative;

- manifestarea respectului față de ceilalți participanți la trafic, semnalizând orice intenție de schimbare a benzii de circulație sau a direcției, după o asigurare corespunzătoare;

- pe autostrăzi, semnalizarea din timp a intenției de schimbare a benzii de circulație și conducerea cu atenție sporită. Nu folosiți banda de urgență!

- asigurarea că sistemele de climatizare şi dezaburire ale autovehiculelor sunt funcționale şi au o vizibilitate bună prin parbriz, lunetă şi geamuri laterale,

- echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă, dacă urmează să se deplaseze pe artere rutiere cu zăpadă, gheață sau polei.

„Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenția şi să traverseze numai prin locuri marcate și semnalizate corespunzător și după ce sunt siguri că o pot face în siguranță. Este recomandat să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă“ - au mai precizta reprezentanții Poliției Române.


Pentru că valorile de trafic vor crește semnificativ către litoral în această perioadă, șoferii sunt sfătuiți să opteze și pentru rute alternative, respectiv:
  • București – DN 2 – Urziceni – Slobozia – Hârșova - DN 2A Constanța;
  • București – Fundulea - DN 3– Lehliu-Gară - DN 3A Drajna sau A2 Fetești;
  • București - A2 Drajna – DN 21 Călărași– Ostrov (traversare cu bacul) – Adamclisi– Murfatlar - DN 3 Constanța.

Având în vedere valorile crescute de trafic în această perioadă, în vederea fluidizării traficului pe DN 2A, în zona Podului Ovidiu, polițiștii rutieri recomandă următoarele rute ocolitoare:

-  DJ 226, pe ruta  Corbu – Năvodari – Mamaia;

-  DJ 228 – Nazarcea.

Informații în timp real despre restricțiile de trafic determinate de evenimente rutiere pot fi accesate de pe site-ului oficial - www.politiaromana.ro - secțiunea INFOTRAFIC.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii