Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:40 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Română Șantaj și trafic de influență pentru sute de mii de euro! Două persoane sunt reținute

ro

28 Sep, 2023 15:17 804 Marime text
Sursa foto: Poliția Română


 
  • Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu datele de 27 și 28 septembrie 2023, a doi inculpați
  • Este vorba despre un un bărbat, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și șantaj
  • A doua persoană, o femeie, pentru săvârșirea unor  infracțiuni de fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată, falsificarea de instrumente oficiale și folosirea instrumentelor false, uz de fals, mărturie mincinoasă, înșelăciune, trafic de influență și abuz în serviciu, săvârșite în formă simplă sau continuată, sub forma autoratului și a instigării
 
 
Potrivit Poliției Române, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție-Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu datele de 27 și 28 septembrie 2023, a doi inculpați.
 
Este vorba despre un bărbat G.B, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și șantaj. A doua persoană M.M, o femeie, pentru săvârșirea unor  infracțiuni de fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată, falsificarea de instrumente oficiale și folosirea instrumentelor false, uz de fals, mărturie mincinoasă, înșelăciune, trafic de influență și abuz în serviciu, săvârșite în formă simplă sau continuată, sub forma autoratului și a instigării, transmite sursa citată.
 

„În perioada iulie-septembrie 2023, inculpatul G.B., direct și prin intermediari, a amenințat o altă persoană cu darea în vileag a unor fapte de natură penală săvârșite de aceasta cu privire la modalitatea prin care ar fi fost încheiate trei contracte de vânzare-cumpărare imobile. Pentru a nu denunța presupusele fapte penale, inculpatul a solicitat de la persoana respectivă suma de 25.000 euro. Precizăm că inculpatul G.B. a comis presupusa infracțiune, descrisă mai sus, în perioada în care față de el era dispusă măsura arestului la domiciliu, într-o cauză trimisă în judecată de procurorii anticorupție, în care au fost cercetate infracțiuni comise de mai multe persoane în legătură cu eliberarea nelegală a unor certificate de moștenitor, precum și a altor acte care atestau în fals dreptul de proprietate asupra unor imobile”, declară polițiștii.

 
În cursul anului 2022, același inculpat, direct și prin intermediari,  a pretins de la o persoană suma de 100.000 euro, pentru a falsifica mai multe documente ale unei societăți comerciale și pentru a determina angajații unui cabinet notarial să autentifice în fals înscrisurile de transfer al proprietății (contract de dare în plată) asupra a două terenuri situate în localitatea Dobroești, județul Ilfov. Concret, inculpatul a urmărit să transfere proprietatea asupra celor două terenuri din patrimoniul unei societăți comerciale radiate în anul 2018 în proprietatea persoanei respective de la care a solicitat suma menționată mai sus, mai adaugă sursa menționată.
 
De asemenea, în perioada 2016-2023, inculpata M.M. a falsificat mai multe documente pe care le-a folosit ulterior la încheierea unor acte notariale, care au avut ca finalitate dobândirea de către ea sau alte persoane a unor beneficii constând în sume de bani (13.994 euro și 293.839 lei), 188.591 acțiuni la Fondul Proprietatea și imobile (cinci apartamente și două terenuri), obținute de pe urma dezbaterii unor succesiuni, se mai arată în comunicat.
 
Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
 

„La data de 28 septembrie 2023, cei doi inculpați reținuți urmează să fie prezentați Curții de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Anterior, în cursul zilei de 28 septembrie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au fost efectuate percheziții domiciliare în nouă locații, situate pe raza municipiului București și a județelor Ilfov și Giurgiu”, încheie sursa.

  Citește și
 Trafic de influență în timul pandemiei de Covid! Un asistent medical reținut de procurorii DNA
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii