Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:08 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Română intensifică măsurile de siguranță în mediul școlar. Sute de unități de învățământ verificate! (VIDEO)

ro

05 Nov, 2023 12:43 814 Marime text
În perioada 27 octombrie – 2 noiembrie 2023, Poliția Română a continuat acțiunile pe linia siguranței școlare în unitățile de învățământ preuniversitar. Acțiunile în sistem integrat vor continua pe tot parcursul anului școlar.

 Pentru organizarea și coordonarea activităților desfășurate de structurile cu atribuții și responsabilități în creșterea gradului de siguranță școlară, în anul școlar 2023-2024, au fost derulate activitățile circumscrise consolidării climatului de siguranță în mediul preuniversitar, în conformitate cu prevederile Planului Național Cadru de Acțiune pentru siguranța școlară, informează Poliția Română. 
 
Pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor și cadrelor didactice, în perioada 27 octombrie – 2 noiembrie 2023, la nivelul structurilor Poliției Române, 3.875 de polițiști au acționat în dispozitivele de menținere a ordinii și siguranței publice, prin includerea unităților de învățământ preuniversitar în itinerariile de patrulare, în special pe timpul venirii și plecării, la și de la cursuri, a elevilor.
 
În perioada de referință, au fost angrenați 2.284 de polițiști în activități de menținere a ordinii și siguranței publice în zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar.
 

Totodată, pentru fluidizarea traficului rutier, în zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar, au acționat 536 de polițiști.
 
În această perioadă, s-a asigurat intervenția la 22 de evenimente sesizate în incinta sau zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar, dintre care 9 au fost sesizate de cetățeni prin S.N.U.A.U. – 112.
 
De asemenea, au fost organizate 29 de acțiuni pe linia siguranței în școli, fiind derulate  548 de activități de prevenire și de
informare, în cadrul a 465 de unități de învățământ preuniversitar, la care au participat 17.679 de beneficiari, a mai punctat sursa citată.  

Dintre acestea, având ca scop creșterea gradului de conștientizare a efectelor negative ale fenomenului de tip bullying și a celui de violență școlară, la 183 de ore de curs la care au fost abordate tematici pentru prevenirea infracțiunilor comise cu violență.
 
Totodată, pentru conștientizarea riscurilor, vulnerabilităților și consecințelor în ceea ce privește consumul și traficul ilicit de droguri/substanțe interzise, au fost derulate 111 activități, precum și 206 activități pentru instruirea personalului de pază cu privire la modul de intervenție în diferite situații.
 
De asemenea, au fost controlate 462 de unități de învățământ preuniversitar pentru verificarea modului de asigurare cu pază, în conformitate cu prevederile H.G. nr. 301/2012 privind normele metodologice de aplicare ale Legii nr. 333/2003 pentru paza bunurilor, valorilor, obiectelor și protecția persoanelor.
 
În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale, fiind adresate 7 informări și solicitări autorităților și instituțiilor publice cu atribuții specifice privind siguranța în unitățile de învățământ.
 
În cadrul planului, au participat 319 polițiști la întâlnirile Grupului de acțiune constituit la nivelul unităților de învățământ preuniversitar pentru facilitarea comunicării în vederea adaptării măsurilor necesare pentru creșterea gradului de siguranță în mediul școlar.
 
Totodată, au fost efectuate verificări ale unităților de alimentație publică situate în zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar, în urma cărora au fost adresate 108 informări către instituțiile cu atribuții specifice pentru remedierea neregulilor constatate.
 
Au fost organizate și desfășurate 270 de activități pentru verificarea respectării normelor privind circulația pe drumurile publice de către pietoni și conducătorii autovehiculelor în zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar, precum și pentru verificarea conducătorilor auto care asigură transportul școlar.
 
În cadrul activităților derulate, au fost verificați 1.314 conducători auto, dintre care 200 care asigură transportul școlar, fiind aplicate 532 de sancțiuni contravenționale și constatate 2 infracțiuni la regimul rutier.
 
Totodată, au fost continuate activitățile preventive pentru elevi, dar și pentru informarea cadrelor didactice și a părinților/reprezentanților legali ai elevilor, prin intermediu Campaniei de prevenire a faptelor de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, în incinta unităților de învățământ preuniversitar, pe perioada septembrie-decembrie 2023, aferentă modulelor 1 și 2 ale Anului școlar 2023-2024.
 
Pentru identificarea și implementarea celor mai bune soluții, necesare asigurării unui climat optim pentru elevi și cadrele didactice în unitățile de învățământ preuniversitar, în scopul creșterii gradului de siguranță în mediul școlar, polițiștii vor continua derularea acțiunilor și activităților specifice pe tot parcursul anului școlar 2023 – 2024.

 

Citește și:

Ministerul Educației, anunț important! Vizați profesorii care dau meditații (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii