Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:01 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Română desfășoară zeci de percheziții domiciliare în dosare penale. Date oficiale de la MAI

ro

21 Sep, 2023 14:23 801 Marime text

Astăzi, 21 septembrie a.c., efectivele Poliției Române desfășoară 7 acțiuni operative și 62 de percheziții domiciliare în dosare penale privind săvârșirea unor infracțiuni din domeniile: combaterea criminalității organizate,  investigații criminale.

33 de mandate de percheziție domiciliară sunt puse în aplicare de către polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și ai Direcției de Investigare a Criminalității Economice din Poliția Română, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală, cu sprijinul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră în județele Suceava, Hunedoara, Maramureș, Teleorman Dolj și Timiș, într-o cauză vizând săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, aderare la un grup infracțional organizat, contrabandă, contrabandă asimilată și spălare a banilor, au transmis reprezentanții MAI. 

Din cercetări a reieșit că, la finele anului 2022, pe teritoriul României, s-ar fi constituit un grup de criminalitate organizată transfrontalieră, cu arie de acțiune și componență internațională, format din cetățeni ucraineni și români, specializat în activități de contrabandă și contrabandă asimilată, respectiv introducere în țară, comercializare și transport a unor cantități importante de produse accizabile (țigarete), atât pe teritoriul României, cât și pe cel al Uniunii Europene.

În cursul investigațiilor, au fost realizate prinderi în flagrant delict și efectuate percheziții domiciliare, în urma cărora au fost confiscate aproximativ 10 milioane de țigarete provenite din contrabandă.

În ultimele 24 de ore, angajații Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 4.260 de evenimente

În ultimele 24 de ore, angajații Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 4.260 de evenimente, 2.761 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.499 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 885 de posibile infracțiuni, 19% dintre acestea fiind din oficiu. Totodată, echipajele de ordine publică au prins în flagrant 168 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 184 de fapte penale. Față de 105 persoane au fost dispuse măsuri preventive, a mai punctat sursa citată. 


Au fost depistate 17 persoane urmărite național sau internațional

Au fost depistate 17 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii rutieri au acționat, la nivelul întregii țari, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. În urma acțiunilor din teren, au fost retrase 480 de certificate de înmatriculare și au fost reținute 903 permise de conducere, dintre care 60 pentru consum de alcool și 30 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise.

Tot ieri, polițiștii și jandarmii au constatat 13.183 de contravenții pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 4,3 milioane de lei. La rândul lor, pompierii au efectuat 201 controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 22 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Au fost aplicate 672 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 854.500 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.249) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 72 pentru stingerea de incendii și 5 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 9 persoane.

Totodată, piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 14 misiuni aero-medicale, fiind astfel salvate 11 persoane.



Polițiștii au salvat o persoană cu intenții suicidale

La rândul lor, polițiștii au salvat o persoană cu intenții suicidale.

Niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră, în ultimele 24 de ore. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.431 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

Totodată, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 143.337 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 75 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 43,7 %.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 23.257 de mijloace de transport și 91.604 de persoane, dintre care 12.290 de cetățeni ucraineni.

Citește și:

Infracțiuni rutiere la Constanța. Șofer fără permis, implicat într-un eveniment rutier pe DJ 224

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii