Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:02 01 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţia Locală Constanţa Peste 1.000 de pachete de ţigări netimbrate, confiscate dintr-un magazin din piața Tomis 3

ro

08 Apr, 2021 09:22 1902 Marime text
  • Ţigările erau vândute de o femeie şi sunt susceptibile că ar proveni din contrabandă.

Polițiștii locali din cadrul Biroului Monitorizare Zone Publice al Direcției Generale Poliția Locală Constanța, aflându-se în serviciul de patrulare, au depistat o persoană de sex feminin, în timp ce oferea spre vânzare, într-un magazin alimentar din piața Tomis 3, țigări netimbrate, susceptibile că ar proveni din contrabandă și care necesită plasarea sub un regim vamal.
 
În urma verificărilor efectuate, polițiștii locali au constatat faptul că persoana în cauză, deținea în scopul comercializării, în unitatea respectivă, cantitatea de 1.006 pachete de țigări, de diferite mărci, fără timbru fiscal.
 
Pachetele de țigări netimbrate au fost ridicate în vederea confiscării și predate, împreună cu persoana în cauză, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, pentru continuarea verificărilor și dispunerea măsurilor legale ce se impun, sub aspectul stabilirii existenței infracțiunii de contrabandă, prevăzută de art. 270, alin. (3) din Legea 86/2006, privind Codul Vamal.
 

Și astfel de cazuri nu sunt puține. Chiar dacă numărul lor s-a micșorat, în ultimele 6 luni, polițiștii locali au depistat un număr de 29 de persoane care comercializau țigări netimbrate, în diferite zone ale municipiului Constanța, constatând 8 contravenții și 21 infracțiuni de contrabandă cu țigări ce necesită plasarea sub un regim vamal, se arată într-un comunicat al Primăriei Constanţa.

 
Au fost indisponibilizate 3.125 pachete de tigari, de diferite mărci, ce au fost predate împreună cu actele de constatare, organelor competente, în vederea continuării cercetării. Polițiștii locali desfășoară permanent astfel de activități de verificare și control, iar cetățenii pot semnala orice act de comerț ilicit la numărul de telefon 0241.484.205 - Dispecerat Direcția Generală Poliția Locală.

Sursa foto: Primăria Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii