Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:00 08 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţia Locală Constanţa, dotată cu muniţie de o firmă verificată de Consiliul Con­cu­renţei

ro

12 Oct, 2011 01:00 3808 Marime text
dotarePolitiaLocala.jpgTranscarpat Sportours International SRL, societatea care în 2009 a fost verificată de Consiliul Con­cu­renţei pentru că existau suspiciuni privind o posibi­lă înţelegere între mai multe firme care au furnizat armament Ministe­ru­lui Apărării Naţionale, a pus mâna şi pe contractul scos la mezat de administraţia locală constănţeană privind dotarea viitoarei structuri - Poliţia Locală

De menţionat că societatea a fost singura participantă la licitaţie.

Chiar dacă de mai bine de cinci luni regulamentul de organizare şi funcţionare a Poliţiei Locale a rămas undeva într-un birou şi nu poate fi aplicat din cauza unei solicitări greşit formulate de angajaţii Primăriei către Ministerul Administraţiei şi Internelor, lucrurile în ceea ce priveşte dotarea Poliţiei Locale nu stau pe loc. Reamintim că la începutul lunii septembrie aduceam la cunoştinţă faptul că administraţia locală constănţeană nu a primit încă avizul favorabil din partea Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru a se începe recrutările pentru viitoarea structură. Motivul îl constituie solicitarea greşit formulată de Primărie privind înfiinţarea unui număr de 269 de posturi unice la nivelul structurii locale de poliţie. Ulterior, administraţia locală a făcut o revenire la acest subiect pentru a se clarifica situaţia. În aceste condiţii, este cert faptul că Poliţia Locală nu va mai putea fi înfiinţată până la sfârşitul acestui an. Chiar şi cu aceste probleme, licitaţiile pentru dotarea viitorilor oameni ai legii care vor veghea la siguranţa noastră continuă. Contractul pentru dotarea structurii a fost predat pentru 125.000 de lei fără TVA, documentele între cele două părţi fiind încheiate pe 21 septembrie. Societatea câştigătoare a fost şi singura participantă la licitaţie. Firma trebuie să furnizeze armele, muniţiile, piesele conexe şi portcarnetele pentru personalul Politiei Locale în termen de 30 de zile de la data încheierii contractului. Aşadar, până la sfârşitul lunii, Poliţia Locală ar trebui să fie dotată cu 2.500 de cartuşe 9x19mm, 80 de pistoale cu muniţie letală, 80 de pistoale cu siguranţă manuală şi 253 de portcarnete.

Potrivit unei informări transmise la acea vreme de Consiliul Concurenţei, investigaţia se referea la o posibilă înţe­legere între patru societăţi comerciale din România, Germania şi Elveţia privind parti­ci­parea la licitaţiile orga­nizate de Ministerul Apărării Naţionale în anii 2005, 2006 şi 2007, pentru achiziţionarea pro­du­selor «armament de infanterie» şi «apa­ra­tură optică». Societatea înfiinţată în 2003 îl are administrator şi asociat pe Dinu Solojan, alături de Emanuela Nicoleta Solojan şi Bogdan Diaconu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii