Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:00 25 11 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţia Locală Constanţa continuă campania pentru identificarea şi ridicarea autovehiculelor abandonate sau fără stăpân

ro

18 Sep, 2019 14:23 931 Marime text

În baza atribuțiilor specifice prevăzute de Legea poliției locale nr. 155/2010, coroborată cu Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unității administrativ teritoriale, Direcția Generală Poliția Locală din cadrul Primăriei Municipiului Constanța continuă campania de identitificare a autovehiculelor abandonate sau fără stăpân de pe domeniul public sau privat al municipiului Constanța.

Această campanie are ca obiectiv specific: eliberarea domeniului public sau privat al unității administrativ-teritoriale care a fost ocupat în mod nelegal, asigurarea fluenței și siguranței rutiere în municipiul Constanța, dar și menținerea curățeniei în unele zone în care aceste autovehicule sunt adevărate focare de infecție, fiind folosite de către persoanele fără adăpost  sau transformate în locuri pentru depozitarea unor materiale/obiecte/ deșeuri.

Conform prevederilor art.2, lit. a și  lit .b din Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unității administrativ teritoriale prin :

a) vehicul fără stăpân se intelege: orice vehiculul de orice categorie, fără plăcuță de înmatriculare sau alte marcaje oficiale, staționat pe domeniul public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale, al cărui proprietar sau deținător legal este necunoscut;

 b) vehicul abandonat - vehiculul de orice categorie, aflat pe domeniul public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale de cel puțin un an, al cărui proprietar sau deținător legal este cunoscut, însă există indicii temeinice, determinate de starea improprie circulației acestuia pe drumurile publice, din care rezultă intenția neechivocă a proprietarului sau a deținătorului legal de a renunța la exercitarea  drepturilor sale asupra vehiculului.

Reprezentanţiii Poliţiei Locale solicită cetățenilor să sprijine demersurile de idetificarea a locatiilor unde se află astfel de autovehicule, sesizând dispeceratul cu program permanent al  insituției de politie locală la numerele de telefon 0241/484205 sau 0799/606142(WhatsApp), iar dispecerul de serviciu va prelua sesizarea și o va direcționa spre competentă și soluționare către structura de specialitate din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța.

Alte posibilități de comunicare instituțională: email politia.locala@primaria-constanta.ro, Centrul de Informare pentru Cetățeni –incinta City Park Mall( aripa nouă), etaj 1, Bulevardul Al.Lăpușneanu, nr.116, dispeceratul cu program permanent al Primăriei Municipiului Constanta 0241/55.00.55, aplicatia Sesizări Constanța care poate fi descărcată atât de pe dispozitivele cu sistem de operare iOS, cât și cele android
.
De asmenea, Poliţia Locală precizează că acțiunea vizează autovehiculele abandonate/fără stăpân din toate cartierele municipiului Constanța, iar prin ridicarea acestora există posibilitatea creării mai multor locuri de parcare sau,după caz, pentru aducerea terenului la starea inițială și eliberarea carosabilului.

Numai impreuna putem asigura un climat public civilizat și în siguranță în municipiul Constanta!, transmite Poliţia Locală a Municipiului Constanţa.

Ti-a placut articolul?

Comentarii