Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:24 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Locală, alături de elevii din școlile și liceele constănțene! Recomandările oamenilor legii

ro

28 Mar, 2022 14:56 1115 Marime text
  Poliția, alături de elevi, Foto: Primăria Municipiului Constanța
Siguranța copiilor reprezintă o prioritate a Primăriei Municipiului Constanța, fapt pentru care Direcția Generală Poliția Locală acționează permanent în acest sens.


Polițiștii locali cu atribuții privind circulația rutieră acționează constant în apropierea instituțiilor de învățământ pentru a asigura fluidizarea şi dirijarea traficului rutier.


Pentru prevenirea accidentelor rutiere este, însă, nevoie de un efort comun, atât din partea polițiștilor locali, cât și a părinților și copiilor.


În fiecare an au loc accidente rutiere în care sunt implicaţi copiii. Cele mai multe incidente sunt provocate de traversarea neregulamentară a străzii, mersul cu bicicleta pe carosabil ori joaca acestora în spaţii neadecvate.


Pentru ca cei mici să nu fie implicați în accidente rutiere, polițiștii locali le recomandă să respecte câteva sfaturi elementare:
  • Să traverseze strada numai prin locurile special amenajare şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje.
  • Să circule numai pe trotuare.
  • Dacă trecerea de pietoni este prevăzută cu semafoare, să aștepte culoarea verde şi să nu traverseze în fugă, prin faţa sau prin spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii.
  • Să coboare din maşină doar pe partea trotuarului.
 

De asemenea, recomandăm conducătorilor auto să manifeste atenție sporită și să reducă viteză în zona unităților de învățământ pentru evitarea oricăror pericole.

Numai împreună putem asigura un climat de ordine și siguranță publică în municipiul Constanța!



Vă rugăm să semnalați orice fapte care contravin legislației în vigoare la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro., transmite Primăria Constanța. 


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii