Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:59 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția de Frontieră Țigări de contrabandă descoperite pe Aeroportul Internațional Henri Coandă cu ajutorul câinelui Ebasa

ro

26 Dec, 2023 10:17 879 Marime text
Foto cu rol ilustrativ. Sursă foto: Poliția de Frontieră Română
  • Autoritățile de frontieră din cadrul Aeroportului Internațional București Henri Coandă au descoperit în bagajele a trei persoane de sex feminin, cetățeni bulgari, peste 4.000 de pachete cu țigări, pe care acestea încercau să le introducă ilegal în România. 
     
Autoritățile de frontieră din cadrul Aeroportului Internațional București Henri Coandă au descoperit în bagajele a trei persoane de sex feminin, cetățeni bulgari, peste 4.000 de pachete cu țigări, pe care acestea încercau să le introducă ilegal în România, transmite un comunicat din partea Poliției de Frontieră Română. 

În data de 26 decembrie 2023, în jurul orei 1.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroportul Internațional Henri Coandă s-au prezentat pentru a intra în țară, cu o cursă din direcția Istanbul, trei persoane de sex feminin, cetățeni din Bulgaria, cu vârste cuprinse între 30 și 34 de ani.

După ce au efectuat formalitățile de frontieră și au ridicat bagajele de cală, persoanele în cauză s-au deplasat spre ieșire pe culoarul verde, destinat persoanelor care nu au nimic de declarat autorităților vamale.

Acționând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali au procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra bagajelor de cală ale acestora, în urma căruia au fost descoperite, cu ajutorul câinelui de serviciu EBASA, nedeclarate, în mai multe geamantane de dimensiuni mari, o cantitate semnificativă de țigări.

În urma inventarierii au rezultat 4.050 de pachete cu țigări (81.000 țigarete), diverse mărci.

Ca urmare a celor constatate, întreaga cantitatea de țigări a fost reținută de către autoritatea vamală. În cauză, va fi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, pentru efectuarea de cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, a încheiat sursa citată.


Citește și:
În acest an, s-au triplat faptele ilegale înregistrate de polițiștii de frontieră pe linia produselor contrafăcute, față de aceeași perioada din 2022
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii