Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:19 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţia de Frontieră Română sărbătoreşte Ziua Marinei Române

ro

15 Aug, 2020 12:02 1722 Marime text
  • Cu ocazia Zilei Marinei Române, Poliţia de Frontieră Română prin Garda de Coastă a participat, alături de Forţele Navale Române, la activităţile şi exerciţiile demonstrative derulate cu acest prilej la Marea Neagră.
A devenit deja tradiţie participarea poliţiştilor de frontieră marinari din cadrul structurilor teritoriale ale Poliţiei de Frontieră la activităţile organizate cu ocazia Zilei Marinei Române. Parada din acest an, când se celebrează 160 de ani de la înfiinţarea Forţelor Navale Române, s-a sărbătorit într-un mod distinct, având în vedere noile condiţii impuse de pandemia de coronavirus.

Astfel, ediția 2020 a Zilei Marinei Române s-a desfășurat, cu precădere, în mediul online, iar exercițiile demonstrative au avut loc în largul Mării Negre.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au participat la activităţile şi exerciţiile demonstrative organizate pe mare cu două mijloace de mobilitate navală din dotare - nava maritimă de supraveghere ″Ştefan cel Mare″ şi navă maritimă de intervenţie. Marinarii din cadrul Poliţiei de Frontieră au luat parte la ceremoniile de ridicare a pavilionului şi marelui pavoaz şi au prezentat navele din dotare.

Totodată, nava amiral a Poliţiei de Frontieră „Ştefan cel Mare” a participat la un exerciţiu organizat de Forţele Navale Române, privind Combaterea migraţiei ilegale și a infracționalității transfrontaliere pe mare, la care a asistat Președintele României însoțit de oficialităţi de rang înalt prezente la festivitate.

Cu ocazia Zilei Marinei Române, conducerea Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră mulţumeşte poliţiştilor de frontieră marinari pentru dăruirea şi priceperea cu care slujesc frontiera maritimă şi fluvială a României, pentru seriozitatea şi priceperea pe care o manifestă în misiunile internaționale pe care le desfăşoară sub egida Frontex și pentru contribuția adusă la imaginea ţării noastre prin profesionalismul dovedit. Totodată, le urează tuturor marinarilor şi membrilor familiilor acestora multă sănătate, bucurii alături de cei dragi, seninătate și speranță, precum şi tradiţionala urare „BUN CART ÎNAINTE”!

Citește și: LIVE VIDEO & TEXT Ziua Marinei Române. Preşedintele şi premierul, prezenţi în Portul Militar din Constanţa (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii