Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:04 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția de Frontieră Română Aeroport Cluj Napoca - Alte 27 de kg de flori de mină posibil din patrimoniul naţional, descoperite într-un colet cargo (GALERIE FOTO)

ro

17 Jan, 2024 09:18 671 Marime text
Sursă foto: Poliția de Frontieră Română
  • În data de 16 ianuarie 2024, poliţiştii de frontieră au fost solicitaţi de lucrătorii vamali care au sesizat faptul că, în magazia cargo se află un colet de aproximativ 30 kg în care se află mai multe obiecte interzise.
     
Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Aeroport Cluj Napoca, împreună cu colegii din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Aeroport Cluj au mai descoperit 14 bucăți eșantioane de minerale de colecție ( flori de mină) susceptibile a face parte din patrimoniul naţional mobil. Este a doua descoperire de acest fel făcută de lucrătorii Aeroportului din Cluj Napoca, după cea de zilele trecute când, în bagajele unei femei care călătorea cu un zbor cu destinaţie Marea Britanie, au găsit 45 de flori de mină, transmite un comunicat din partea Poliției de Frontieră Română.

În data de 16 ianuarie 2024, poliţiştii de frontieră au fost solicitaţi de lucrătorii vamali care au sesizat faptul că, în magazia cargo se află un colet de aproximativ 30 kg în care se află mai multe obiecte interzise.

Din verificări s-a constatat că pachetul a fost expediat de către o persoană juridică din România care ca obiect de activitate intermedieri în comerțul specializat în vânzarea produselor cu caracter specific, către o persoană fizică din China.

La controlul efectuat împreună cu reprezentanţii autorităţii vamale s-au descoperit 14 bucăţi de eșantioane de minerale de colecție (flori de mină), susceptibile de a face parte din patrimoniul național mobil, de diferite mărimi, de culoare neagră, în greutate totală de 27 de kilograme.

Deoarece coletul nu era însoțit de un certificat de export temporar sau definitiv emis de Ministerul Culturii, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală în vederea continuării cercetărilor şi a stabilirii situaţiei de fapt privind suspiciunea săvârşirii infracţiunii de tentativă în efectuarea de operaţiuni de export ilegal, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 182/2000 republicată, cu modificările şi completările ulterioare, privind protejarea patrimoniului cultural naţional mobil.

Întreaga cantitate de flori de mină a fost reţinută de către organul vamal, urmând a fi stabilită valoarea şi provenienţa acestora, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Poliția de Frontieră: 13 cetățeni străini, împiedicați ieri să intre în România
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii