Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:22 30 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția de Frontieră Peste 21.000 de persoane au intrat în țară vineri. 5.309 au fost trimise în izolare sau carantină

ro

23 May, 2020 12:26 1030 Marime text
  • Aproximativ 21.400 persoane au intrat în țară, vineri, precizează Poliția de Frontieră Română.
  • 5.309 de persoane au fost trimise în izolare/ carantină.

În data 22.05.2020, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 44.400 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 23.000 mijloace de transport (din care 14.600 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 21.400 persoane cu 11.700 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 23.000 persoane cu 11.300 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 29.500 de persoane şi 15.000 de mijloace de transport (8.600 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 14.300 de persoane cu 7.800 mijloace de transport. În urma verificărilor suplimentare efectuate în linia a doua, au fost trimise spre izolare/carantină la locuință de către specialiștii Direcției de Sănătate Publică 5.309 de persoane. Principalele puncte de trecere unde au fost dispuse astfel de măsuri sunt: PTF  Nădlac I -  2.966 (din care 905 pe jos), PTF Borş – 1.582, PTF Petea - 145, PTF Nădlac II – 448, PTF Vărşand – 69 etc.

În prezent, la frontiera de vest sunt operaţionale opt puncte de trecere a frontierei pentru efectuarea formalităţilor de control atât pe sensul de intrare în România, cât şi pe sensul de ieşire din România, pentru traficul de persoane, respectiv automărfare (în funcţie de specificul fiecărui punct), după cum urmează:

-         P.T.F. Petea – judeţul Satu Mare

-         P.T.F. Urziceni – judeţul Satu Mare

-         P.T.F. Valea lui Mihai – judeţul Bihor

-         P.T.F. Borş – judeţul Bihor

-         P.T.F. Vărșand – judeţul Arad


-         P.T.F. Turnu – judeţul Arad

-         P.T.F. Nădlac I – judeţul Arad

-         P.T.F. Nădlac II – judeţul Arad

Poliţia de frontieră foloseşte la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontierei, în limita configuraţiei acestora, iar personalul planificat să desfășoare activităţi la controlul de frontieră lucrează neîntrerupt, acesta fiind dotat inclusiv cu terminale mobile pentru efectuarea formalităţilor de frontieră.

Revenim cu precizarea că formalitățile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă sau carantină instituţionalizată. 

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă - punctele de trecere şi  “frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat:

- 49 fapte ilegale (24 infracţiuni şi 25 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
- au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 32.413 lei;
- valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 9.430 lei
- nu s-a permis intrarea în ţară pentru 3 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 2 cetăţeni români din diferite motive legale.

Sursă foto: Poliția de Frontieră

Ti-a placut articolul?

Comentarii