Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:43 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţia de Frontieră Numărul cetăţenilor ucraineni care au intrat în România de la începerea războiului a trecut de două milioane

ro

20 Aug, 2022 10:03 867 Marime text
Control la frontieră. foto: Poliţia de FrontierăÎn data de 19.08.2022, prin punctele de fro­ntieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 346.000 de persoane, cetățeni români și străini, cu peste 86.400 mijloace de transport.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră, pe sensul de intrare în România, au fost 141.933 de persoane, dintre care 12.531 de cetăţeni ucraineni (în scădere cu 0,6% faţă de ziua precedentă). Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 19.08.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 2.000.265 cetăţeni ucraineni.

În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România  prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare, Poliția de frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

Informații privind situația punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ .

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă - punctele de trecere şi  „frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat:
  • 60 de fapte ilegale (31 de infracţiuni şi 29 de contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 8.400 lei;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 10.230 lei;
  • nu s-a permis intrarea în ţară a 18 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea,
  • nu s-a permis ieşirea a 69 cetăţeni români din diferite motive legale.

„Poliţia de Frontieră acționează în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea realizării unui schimb operativ de date și informații pentru gestionarea, în mod eficient, a cazurilor apărute.

Rugăm cetățenii să se informeze doar din surse oficiale“ - au precizat reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii