Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:57 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția de Frontieră Captură impresionantă la intrare în țară! Ce au găsit polițiștii de frontieră (GALERIE FOTO)

ro

29 Jan, 2024 12:07 643 Marime text
Sursa foto: Poliția de FrontierăPolițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au descoperit, în urma unui control efectuat asupra a două mijloace de transport, mai multe cutii de carton ce conţineau 5.902 bunuri contrafăcute constând în articole textile, încălțăminte, marochinărie și parfumuri, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute. Dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, acestea ar fi valorat aproximativ 1.509.800 lei.  

Potrivit Poliției de Frontieră, în data de 28.01.2024, la diferite intervale de timp, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-au prezentat pentru a intra în ţară, doi cetățeni bulgari, unul aflându-se la volanul unui autocamion, iar celălalt conducând un ansamblu rutier. Conform documentelor prezentate, primul șofer transporta coletărie pe ruta Bulgaria-Austria, iar cel de-al doilea transporta piese pentru frigidere pe ruta Bulgaria-Polonia. 

„Cu ocazia efectuării controlului de frontieră, poliţiştii au descoperit în compartimentele de marfă ale celor două mijloace de transport, printre marfa transportată, mai multe cutii de carton ce conțineau articole textile, încălțăminte, marochinărie și parfumuri.

În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 5.902 bunuri contrafăcute,  toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

Produsele, în valoare de 1.509.800 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate de către polițiștii de frontieră în vederea continuării cercetărilor“ - au precizat reprezentanții Poliției de Frontieră.


În prezent, faţă de șoferii bulgari se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.

Citește și: 

În ultimele 24 de ore nu s-a permis intrarea în ţară a 23 cetăţeni străini
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii