Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:19 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ploi și vânt puternic la malul mării! Recomandările Primăriei Constanța

ro

17 Nov, 2023 13:14 1183 Marime text


Sursa foto: primăria Constanța



 
  • Centrul Meteorologic Regional Dobrogea a emis astăzi două avertizări pentru municipiul Constanța.
 
Centrul Meteorologic Regional Dobrogea a emis astăzi două avertizări pentru municipiul Constanța.

Cod galben, valabil în intervalul 18 noiembrie, ora 08:00 – 19 noiembrie, ora 10:00. În intervalul menționat, în Dobrogea, vor fi ploi, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică, trecător, pe arii restrânse lapoviță și ninsoare. Cantitățile de apă vor fi, local, de 25...35 l/mp și izolat de peste 50 l/mp. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 55...65 km/h.

Cod portocaliu, valabil în intervalul 18 noiembrie, ora 18:00– 19 noiembrie, ora 10:00. În Dobrogea, vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale în general de 85...90 km/h, iar în bazinul vestic al Mării Negre, de peste 100 km/h.

Astăzi, vremea va deveni închisă, dar se va menține mai caldă decât normalul termic al datei. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales seara și noaptea, când, temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări seara și noaptea. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimă va fi de 10...11 grade.

Mâine, vremea va fi închisă și se va răci față de ziua precedentă, devenind normală pentru această dată. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimă va fi de 4...5 grade.

Ce recomandări are Primăria Constanța pentru această perioadă instabilă

„Facem apel la cetățeni să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie, iar conducătorii auto sunt rugați să evite oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor”, se arată într-un comunicat emis.
 

Citește și
Cod portocaliu de intensificări ale vântului, în Dobrogea!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii