Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:18 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plățile cash la comercianți vor fi limitate, începând de miercuri! (DOCUMENT)

ro

31 Oct, 2023 13:30 2111 Marime text
Începând de miercuri, 1 noiembrie, o parte din noile măsuri fiscale vor intra în vigoare, printre care și limitarea plăților cash la comercianți.

Documentul a fost a fost publicat în Monitorul Oficial. 

Restricţii la plata facturilor

Încasările fragmentate în numerar vor fi interzise pentru facturile mai mari de 1.000 lei și, respectiv, de 2.000 lei, în cazul magazinelor de tipul cash and carry. Va fi interzisă și fragmentarea facturilor pentru o livrare de bunuri sau o prestare de servicii a căror valoare este mai mare de 1.000 lei, respectiv de 2.000 lei.

În cazul în care se vor face încasări și plăți între o persoană juridică și o persoană fizică va exista și un plafon zilnic de 5.000 de lei. La sfârșitul fiecărei zile, sumele  în numerar aflate în casieria persoanelor juridice nu pot depăşi plafonul de 50.000 lei.

În cazul în care nu vor fi respectate aceste măsuri, se vor aplica amenzi de 25% din suma încasată/plătită, respectiv deținută în casierie, care depășește plafonul.


În secțiunea Documente a materialului puteși consulta Legea 296/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare a României pe termen lung. 


Citește și:

Băuturile energizante, interzise la comercializare minorilor! Proiectul a fost adoptat de Senat
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii