Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:00 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Platforma ghiseul.ro, posibilă țintă a grupării Killnet, nu a întâmpinat dificultăţi în procesarea plăţilor

ro

01 May, 2022 20:14 1177 Marime text
foto: unsplash/ KeepCoding

Platforma ghişeul.ro a fost menţionată ca ţintă potenţială de gruparea de atacatori cibernetici Killnet, iar Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) anunţă duminică, 1 mai, că site-ul nu a întâmpinat dificultăţi în procesarea plăţilor şi funcţionează la parametri normali. 

De asemenea, atacurile au fost gestionate cu ajutorul echipamentelor de ultimă generaţie.

„Sâmbătă, 30 aprilie, Autoritatea pentru Digitalizarea României a fost notificată că platforma Ghişeul.ro, pe care o administrează, este vizată de gruparea pro-rusă de atacatori cibernetici “Killnet”ca ţintă potenţială, în contextul seriei de atacuri cibernetice de tip DDoS (Distributed Denial-of-Service) asupra unor site-uri web care aparţin unor instituţii publice, mass-media, partide şi organizaţii private din România. 

Platforma oficială de plăţi online a statului român funcţionează în continuare la parametri optimi, este accesibilă pentru utilizatori şi nu a avut niciun fel de dificultăţi în procesarea plăţilor”, au afirmat reprezentanții ADR. 


ADR mai precizează că platforma ghişeul.ro este monitorizată în permanență, toate măsurile de securitate fiind active.  

Totodată, potrivit sursei citate, „măsurile premergătoare atacurilor au fost implementate de către specialiştii în securitate cibernetică din cadrul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi Serviciului Român de Informaţii, prin Centrul naţional Cyberint. Atacurile au fost gestionate şi monitorizate cu ajutorul echipamentelor de ultimă generaţie, achiziţionate prin proiecte cu finanţare europeană”.  

Echipa IT a Autorităţii pentru Digitalizarea României a fost informată despre nivelul crescut de risc de securitate cibernetică şi a folosit lista realizată de Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) pentru a actualiza configurarea echipamentelor şi a sistemelor de protecţ ie.  
 
Lista conţine sute de adrese IP ce au fost implicate în atacurile de tip DDoS auto-asumate de Killnet asupra site-urilor web româneşti.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii