Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:14 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Picnic, sushi și surfing, sărbătorite pe 18 iunie. Evenimentele zilei

ro

18 Jun, 2022 12:37 1241 Marime text
Picnic, foto: Pixabay Ziua de 18 iunie marcheză Ziua Internaţională a Picnicului, a sushi și surfing-ului. 

 


Ziua de 18 iunie în istorie 

1812: Războiul din 1812: Congresul american declară război Regatului Unit al Marii Britanii.

1815: Bătălia de la Waterloo (Belgia), în urma căreia Napoleon I, împărat al Franței (1804-1814 și 1815), a fost înfrânt de armatele anglo-prusace și a pierdut definitiv tronul Franței.

1910: A avut loc primul concurs european de aviație. Traseul a cuprins 19 orașe din Franța, Olanda, Belgia, Anglia (18 iunie - 7 iulie).

1925: S-a votat Legea pentru reglementarea repausului duminical și sărbătorilor legale.

1940: Al Doilea Război Mondial: Generalul francez Charles de Gaulle cere compatrioților săi, în cadrul unei emisiuni transmise de postul de radio BBC, să continue lupta (Apelul de pe 18 iunie).

1951 A început deportarea în Bărăgan a persoanelor care locuiau la 25 km de granița României cu Iugoslavia.

1976: A fost pusă piatra de temelie a extinderii Combinatului de utilaj greu din municipiul Cluj-Napoca.

1977: Iustin Moisescu a fost recunoscut de Nicolae Ceaușescu ca patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, fiind al patrulea patriarh al BOR (1977-1986).

2000: Al doilea tur de scrutin al alegerilor locale. Prezența la urne a fost de 46,93%. Au fost aleși primarii a 2.249 localități. Primăria Generală a Capitalei a fost câștigată de Traian Băsescu, iar primăriile de sector de reprezentanții PDSR.

2000: A fost fondat postul independent de radio "Vocea Basarabiei".


Sărbători

Sf. Mc. Leontie din Grecia și cei împreună cu dânsul, Ipatie și Teodul; Cuviosul Erasm (calendar ortodox)



 Ziua Internaţională a Picnicului

Se spune adesea că viaţa nu este un picnic, însă acest dicton nu este valabil şi de Ziua Internaţională a Picnicului (#InternationalPicnicDay), marcată anual pe 18 iunie - o ocazie perfectă de a mânca în aer liber alături de prieteni şi de familie.

Plasată în mod convenabil la mijlocul lunii iunie, această zi este de obicei pentru mulţi oameni una caldă şi însorită (cel puţin în emisfera nordică). Şi chiar dacă vremea nu vrea să coopereze, un picnic în interior poate fi un înlocuitor excelent pentru o masă în aer liber. Trebuie doar să întindeţi o pătură pe podea şi să vă bucuraţi de o masă simplă!



Ziua Internaţională a Sushi-ului

Nu poţi cumpăra fericirea, dar poţi cumpăra sushi, ceea ce este cam acelaşi lucru, ne spune site-ul Daysoftheyear.com. În ultimele două decenii, această mâncare tradiţională japoneză, adesea echivalată cu peştele crud şi respinsă, din această cauză, de mulţi oameni, a devenit o adevărată senzaţie, căpătând chiar o zi aniversară în care fanii acestui preparat delicios încearcă să sensibilizeze opinia publică cu privire la adevărurile şi ficţiunile care îl înconjoară.


Ziua Internaţională a Surfing-ului

Surferii iubesc oceanul şi placa de surf, punându-se în situaţii extrem de riscante pentru a prinde "valul perfect". Această apropiere de ocean a stat la baza Zilei Internaţionale a Surfing-ului, marcată în acest an pe 18 iunie, una dintre numeroasele sărbători care promovează acest sport nautic şi stilul de viaţă asociat lui, alături de protejarea mărilor şi oceanelor.

Ziua Internaţională a Surfing-ului a fost iniţiată în 2005 de către Surfing Magazine, o publicaţie care a apărut din 1964 până în 2017, şi de The Surfrider Foundation, un ONG dedicate păstrării oceanelor curate şi încurajării practicării acestui sport nautic.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii