Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:52 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste un milion de lei pentru avocaţi, ca să-l apere pe primarul Constanţei în procesul cu Fin.Co.Ge.Ro. SPA (document)

ro

01 Apr, 2014 00:00 3855 Marime text
La sfârşitul anului 2013, Primăria Constanţa a atribuit un contract în valoare de 1.064.544 lei Societăţii Civile de avocaţi Ţuca, Zbârcea & Asociaţii. Potrivit anunţului de atribuire nr. 145445 publicat la data de 29 martie 2014, a fost vorba despre contractul de servicii de consultanţă juridică, asistenţă şi reprezentanţă juridică în vederea apărării intereselor municipiului Constanţa, primarului municipiului Constanţa şi Consiliului Constanţa în faţa instanţelor de judecată în litigiile privind SC Fin.Co.Ro. SPA aflate sau care se vor afla pe rolul instanţelor de judecată.

Aşa cum se arată în acelaşi document, contractul a fost atribuit în urma unei licitaţii publice, societatea amintită fiind singurul ofertant.
Amintim şi câteva dintre cerinţele impuse de autoritatea contractantă în vederea atribuirii acestui contract: societatea ar trebui să aibă un coordonator cu cel puţin 15 ani de experienţă juridică generală şi cel puţin cinci ani experienţă în domeniul concesiunii şi cel al construcţiilor, de asemenea, ar mai trebui să aibă un avocat cu cel puţin 10 ani de experienţă în domeniul dreptului penal, doi avocaţi cu cel puţin patru ani de experienţă în domeniul concesiunii, construcţiilor şi achiziţiilor publice, doi avocaţi cu cel puţin trei ani de experienţă în domeniul imobiliar şi alţi doi avocaţi cu cel puţin trei ani de experienţă în domeniul litigiilor.

O altă cerinţă a municipalităţii a fost aceea ca ofertantul să nu fi avut în perioada anterioară vreun contract cu SC Fin.Co.Ge.Ro. SPA şi să dea o declaraţie prin care se obligă să încheie o asigurare de răspundere profesională în valoare de 60.000 de euro pentru acoperirea eventualelor prejudicii cauzate primăriei în legătură cu executarea contractului.
Revenind la firma care a câştigat, la sfârşitul anului trecut, contractul în valoare de peste 1 milion de lei, aceasta este cea care, prin avocaţii săi, a solicitat şi a şi obţinut acordarea unui termen de graţie şi a unor termene de plată eşalonate pentru achitarea celor 13 milioane de euro către aceeaşi firmă italiană Fin.Co.Ge.Ro SPA.

Povestea cu Fin.Co.Ge.Ro. SPA a început la Constanţa în anul 2000, când primarul de atunci, Gheorghe Mihăieşi, a semnat un contract de concesiune a unui teren de aproximativ 50.000 mp pentru ridicarea unui ansamblu rezidenţial în cartierul Faleză Nord. Potrivit respectivului contract, Primăria Constanţa ar fi trebuit să realizeze pe cheltuiala sa lucrările pentru utilităţi. În anul 2001, primarul Radu Mazăre a contestat acest contract, de aici pornind mai apoi toată odiseea în instanţă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii