Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:38 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 4000 de misiuni gestionate de pompieri în weekendul care s-a încheiat. Unde au intervenit

ro

15 May, 2023 11:32 933 Marime text
Peste 4.300 de misiuni gestionate de pompieri în weekendul care s-a încheiat! 

Pe parcursul acestui sfârșit de săptămână (12-14 mai a.c.), salvatorii au fost prezenți la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivel național. 

Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerarea, căutarea, deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 4.339 de misiuni desfășurate de salvatori., transmite IGSU.

Pompierii militari au acționat pentru localizarea și stingerea celor 190 de incendii înregistrate și au gestionat cu promptitudine 539 de misiuni pentru protecția comunităților.

Potrivti sursei citate, de asemenea, în perioada de referință, la nivel național, 3.587 de misiuni au fost gestionate de echipajele SMURD, 3.592 de persoane aflate în dificultate fiind asistate medical.

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 23 de cazuri pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.

În perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 16 persoane aflate în dificultate.


IGSU, despre misiunile efectuate 

Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

- În cursul zilei de vineri, în județul Satu Mare, un incendiu s-a manifestat la o casă din localitatea Turulung. Ajunși la locul solicitării, pompierii militari au constatat că flăcările se manifestau generalizat, pe o suprafață de aproximativ 80 mp. Pe timpul intervenției de stingere, salvatorii au evacuat 8 butelii de gaz și au acordat îngrijiri medicale proprietarului, fiind transportat la spital. Incendiul a fost lichidat, fără a fi înregistrate alte victime.

-Un accident rutier grav, în care au fost implicate două autoturisme, s-a produs sâmbătă, pe DN 1, la Hula Bradului, în județul Sibiu. Echipajele de intervenție au constatat că în urma evenimentului rutier au rezultat șase victime. Colegii noștri au evaluat și asistat medical toate persoanele, ulterior două dintre acestea au fost transportate la spital.

-Un alt eveniment rutier a avut loc, duminică, pe raza localității Coșereni, județul Ialomița, în care au fost implicate două autoturisme și opt persoane. Salvatorii au acordat îngrijiri medicale tuturor victimelor, ulterior patru au fost preluate și transportate la o unitate medicală.

La nivel național, în perioada de referință, au fost transmise 23 mesaje de avertizare prin sistemul RO-ALERT, dintre care 21 de mesaje privind prezența animalelor periculoase (urși) în județele Argeș, Bacău, Brașov, Buzău, Covasna, Harghita, Mureș, Prahova, Neamț și Vrancea, precum și 2 mesaje privind poluarea accidentală cu apă de mină pe râul Bistrița în județul Neamț.

Salvatorii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii