Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:42 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 250 de poliţişti vor acţiona, zilnic, în minivacanța de 1 Mai, în județul Constanța (GALERIE FOTO)

ro

27 Apr, 2023 16:54 865 Marime text
Sursa foto: IPJ ConstantaAvând în vedere perioada minivacanței de 1 Mai, Inspectoratul de Poliție Județean Constanța a dispus măsuri specifice pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.
 
Potrivit IPJ Constanța, peste 250 de poliţişti, în principal din cadrul structurilor de Ordine Publică, Rutieră, Investigaţii Criminale, Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, folosind aproximativ 160 de autospeciale și 10 aparate radar, vor acţiona, zilnic, în această perioadă, în județul Constanța, pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică și asigurarea desfășurării traficului rutier în condiții optime.

Pe linie de ordine publică, în funcție de evoluția situației operative, dispozitivele de siguranţă publică vor fi adaptate pe raza localităţilor urbane, rurale și în stațiunile de pe litoralul Mării Negre, punându-se accent pe misiunile de patrulare în zonele aglomerate.
Totodată, se va asigura intervenţia operativă la evenimentele sesizate prin SNUAU 112.

De asemenea, se va asigura prezenţa polițiștilor rutieri  pe principalele drumuri naţionale, în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor, dar şi pentru limitarea excesului de viteză şi depistarea celor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Pe linie de arme, explozivi şi substanţe periculoase se vor desfășura activități pentru prevenirea şi combaterea faptelor care aduc atingere regimului armelor, munițiilor, materiilor explozive şi substanțelor periculoase.
Pe linie de investigații criminale se vor desfășura activități pentru diminuarea faptelor cu violență și a infracțiunilor de furt, comise în mediul rural, urban, cât și în stațiunile de pe litoralul Mării Negre.
Pe linie de investigare a criminalităţii economice, se vor efectua verificări la operatorii economici cu privire la proveniența mărfurilor, evidențierea veniturilor rezultate din comercializarea acestora, emiterea bonurilor fiscale, deținerea avizelor și autorizațiilor legale.
Nu în ultimul rând, pe linie de prevenire a criminalității se vor derula activități specifice de prevenire, menite să reducă riscul de victimizare a populației.
De asemenea, mai multe echipaje canine vor acționa pentru depistarea celor care dețin droguri sau substanțe interzise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii