Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:16 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 2.800 de elevi au absolvit școlile de poliție, jandarmerie, poliție de frontieră și pompieri

ro

25 Nov, 2023 12:19 724 Marime text


Peste 2.800 de tineri au absolvit cursurile școlilor postliceale de pregătire ale Ministerului Afacerilor Interne, în perioada următoare urmând să intre în activitate alături de colegii din structurile la care sunt repartizați.

Astfel, 295 de elevi au absolvit cursurile Școlii de Agenți de Poliție „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca, iar 1.313 pe cele ale Școlii de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr" Câmpina. Tot din promoția noiembrie 2023 mai fac parte 344 de absolvenți ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” – Fălticeni și cei 343 ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi Grigore Alexandru Ghica” – Drăgășani. Cursurile Școlii de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” – Oradea au fost absolvite de 240 de elevi, iar cele ale Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă – Boldești de 299 de elevi, transmite un comunicat din partea Poliției Române. 
 

„Instituțiile de învățământ în care v-ați format poartă numele unor personalități relevante pentru istoria instituțională și identitatea națională - Vasile Lascăr, Grigore Alexandru Ghica, Pavel Zăgănescu, Septimiu Mureșan, Avram Iancu, Petru Rareș. 

Sunt nume care îmi doresc să vă inspire în carieră și să rămână repere pentru modul în care vă veți desfășura activitatea, vă veți proiecta viitorul, veți înțelege să asigurați serviciul public ori vă veți raporta, ca angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, la cerințele societății actuale.

Onorați uniforma pe care o purtați prin faptele voastre, prin integritate și devotament, prin fiecare misiune în slujba oamenilor! Cetățeanul este beneficiarul serviciului public, cel mai mare critic, dar și cel mai puternic aliat în misiunea comună pentru siguranța comunităților! Respectați-l și sprijiniți-l în momentele de nevoie!”, a transmis, cu acest prilej, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu.

Totodată, ministrul Afacerilor Interne i-a îndemnat pe proaspeții polițiști, polițiști de frontieră, jandarmi și pompieri să studieze în continuare, să se informeze, să fie receptivi la cerințele reale ale comunității în care își desfășoară activitatea, a mai punctat sursa citată. 

Reamintim că, în această perioadă, este în desfășurare procesul de admitere la școlile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne, conform normelor privind organizarea și desfășurarea, în sesiunea octombrie 2023 – februarie 2024, a concursurilor de admitere în unitățile de învățământ postliceal ale Ministerului Afacerilor Interne (https://www.mai.gov.ro/cariera/institutii-de-invatamant-formare-profesionala/ ).   


Citește și:

Poliția RomânăNumărul infracțiunilor de violență domestică în creștere în România

 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii