Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:47 13 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 100 milioane euro pentru Comunități de seniori. Proiectele pot fi depuse începând cu data de 10 august

ro

02 Aug, 2023 11:52 770 Marime text
  • Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene va deschide în data de 10 august 2023 două apeluri de proiecte „Comunități de seniori”, finanțate în cadrul Programului Incluziune și Demnitate Socială.
 
Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene va deschide în data de 10 august 2023 două apeluri de proiecte „Comunități de seniori”, finanțate în cadrul Programului Incluziune și Demnitate Socială. Apelurile vor avea un buget inițial de 80 milioane de euro, din care 62 milioane de euro fonduri europene, buget care poate ajunge la peste 104 milioane euro în baza condițiilor de supracontractare de minim 30%, transmite un comunicat de presă din partea Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.
 
Primul apel, cu buget inițial de 71,32 milioane euro, va finanța proiecte în cadrul regiunilor mai puțin dezvoltate - Centru, Sud Muntenia, Sud Vest Oltenia, Sud-Est, Nord-Est, Nord-Vest și Vest. Cel de al doilea apel de proiecte, în valoare de 9,3 milioane euro, va finanța proiecte ce vor fi implementate în regiunea mai dezvoltată București-Ilfov.
 
În cadrul apelurilor vor fi finanțate proiecte pentru:
 
  • Construcția de locuințe sociale;
  • Reabilitarea, modernizarea de locuințe sociale;
  • Construcția de centre de zi pentru persoane vârstnice;
  • Furnizarea de servicii sociale de îngrijire la domiciliu.
 
Proiectele vor putea avea valori totale eligibile cuprinse între 201.000 euro și 1,62 milioane euro, în funcție de tipul de proiect.
Sunt eligibili pentru a depune proiecte următoarele categorii de solicitanți:
 
  • Furnizori de servicii sociale acreditați, în parteneriat cu autorități publice locale din localitatea/localitățile în care se implementează proiectul;
  • Furnizori de servicii sociale acreditați, în parteneriat sau nu, cu autorități publice locale din localitatea/localitățile în care va fi implementat proiectul.
 
În cazul proiectelor implementate în mai multe localități va fi obligatorie cooptarea în parteneriat a unei autorități publice locale din fiecare localitate în care va fi implementat proiectul.
 
În cadrul acestor apeluri de proiecte, elementul de noutate pentru perioada de programare 2021 - 2027 constă în faptul că finanțarea este multifond, respectiv din Fondul Social European Plus (FSE+) și din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), a încheiat sursa citată.


Citește și:

Anul acesta se vor deschide 44 de apeluri prin PNRR, în valoare de peste 4 miliarde de euro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii