Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:14 01 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 100 de elevi, ambasadori SAVE, la o conferință antidrog desfășurată la Constanța (GALERIE FOTO)

ro

18 Apr, 2024 19:51 623 Marime text
Sursa foto: ISJ ConstanțaPeste 100 de elevi- Ambasadori SAVE- au participat la Conferința antidrog cu tema “Educația- element esențial în prevenția consumului de droguri și în diminuarea factorilor de risc” la Constanța. 

Inspectoratul Școlar Județean Constanța, în colaborare cu Asociația MLNR, partenerul Ministerului Educației, a organizat astăzi, 18 aprilie 2024, în Aula B a Universității “Ovidius” din Constanța, Conferința “Educația- element esențial în prevenția consumului de droguri și în diminuarea factorilor de risc”, avându-l ca speaker principal pe prof.univ.dr. Cătălin Țone.

Evenimentul este parte a proiectului județean SAVE, inițiat de către Inspectoratul Școlar Județean Constanța, în anul școlar 2023-2024, proiect unic la nivel national.

Alături de cele 150 de cadre didactice, responsabile cu activitățile de prevenire a consumului de droguri în unitățile de învățământ preuniversitar de nivel gimnazial și liceal din județul nostru, la acțiune au participat peste 100 de elevi constănțeni care s-au înscris în corpul “Ambasadorilor SAVE” și care vor avea rolul de formatori "peer to peer" și promotori ai acțiunilor de conștientizare, prevenire și intervenție în situațiile de consum de droguri sau alte substanțe cu efect psihoactiv.

La eveniment au fost prezenți prof. Sorin Mihai-inspector școlar general, prof.Loredana Manolache-inspector școlar general adjunct, conf.univ.dr. Alexandru Bobe- prorectorul Universității "Ovidius" din Constanța, reprezentanți ai autorităților publice județene și locale, precum și reprezentanții partenerilor din proiect, fapt care accentuează importanța abordării interinstituționale specializate în domeniul de prevenire a consumului de droguri.

În mod deosebit este de apreciat implicarea autorităților publice locale, de asemenea prezenți fiind la eveniment Vergil Chițac-primarul municipiului Constanța, precum și Ionuț Rusu-viceprimarul municipiului Constanța.

“Evenimentul de astăzi, prin nivelul înalt de reprezentare instituțională, a onorat Inspectoratul Școlar Județean Constanța în eforturile sale de a derula acțiuni de calitate, consistente și valoroase, destinate elevilor noștri, precum și comunității din care facem parte. Ne bucură faptul că invitații prezenți au subliniat unicitatea acestei inițiative de a constitui un corp de Ambasadori SAVE la Constanța. Sperăm ca, în perspectivă, exemplul Constanței să fie preluat și de colegii noștri din alte județe, astfel încât acești elevi să devină un reper național de acțiune în prevenirea consumului de droguri sau de alte substanțe cu efect psihoactiv”, a declarat Sorin Mihai, inspector școlar general.

Citește și: 

Activități de combatere a consumului de droguri în unitățile școlare de nivel gimnazial și liceal din județul Constanța (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii