Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 1.700 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore IGSU, precizări despre accidentul mortal de la Cobadin

ro

05 Aug, 2022 11:06 2518 Marime text

Ziua de ieri a fost solicitantă pentru salvatorii din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni fiind derulate în zona București-Ilfov și în județele Cluj, Prahova, Mureș și Constanța.

Viața unei persoane aflată în situații critice depinde, într-o mare măsură, de momentul acordării primului ajutor. În astfel de situații, fiecare secundă contează.

O pondere de peste 80% din totalul intervențiilor a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD ( 1.412 cazuri din totalul de 1.757 de situații de urgență gestionate).

De asemenea, pompierii militari au acționat pentru localizarea și stingerea celor 137 de incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 195 misiuni pentru protecția comunităților.

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 13 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. În urma acestor evenimente, 5 persoane și-au pierdut viața în județele Bihor, Iași, Olt și Vâlcea.

În perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 6 persoane aflate în dificultate.

În ultimele 24 de ore au fost transmise 12 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice, în județele Argeș (1), Brașov (1), Covasna (3), Harghita (4), Mureș (1), Prahova (1) și Vâlcea (1)., transmite IGSU. 


Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

-O misiune solicitantă pentru salvatori a avut loc pe parcursul zilei de ieri, în județul Bihor, pe DN 1, pe raza localității Uileacu, unde colegii noștri au intervenit pentru gestionarea urmărilor unui accident rutier între două autoturisme, în urma căruia unul dintre acestea s-a răsturnat. În urma evenimentului au rezultat cinci victime, dintre care două decedate. Echipajele operative au asistat medical celelalte persoane implicate în incident, acestea fiind ulterior transportate la spital pentru investigații medicale de specialitate.

-Un eveniment feroviar a avut loc ieri, în județul Galați, unde echipajele de descarcerare și prim ajutor au intervenit la o trecere la nivel cu calea ferată, fără barieră, în care un tren care circula pe ruta Galați-Mărășești a acroșat un autoturism. În urma impactului puternic, au rezultat două victime, ocupanți ai autoturismului, dintre care una a fost găsită decedată. Salvatorii ajunși la fața locului au acordat primul ajutor medical celeilalte persoane, ulterior fiind transportată la spital.

-Un incident rutier grav, la care au intervenit echipajele operative din județul Constanța, a avut loc ieri pe raza localității Cobadin. În urma impactului produs între două autoturisme au rezultat cinci victime, dintre care două decedate. Colegii noștri ajunși la locul solicitării au asigurat asistență medicală de urgență pentru celelalte trei victime implicate în accident și le-au transportat la o unitate medicală., precizează IGSU. 

Pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 351 de pompieri salvatori și 225 de mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro, mai transmite sursa citată. 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii