Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:55 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 1.600 de câini adoptați în Constanța. Alți 150 își așteaptă familiile

ro

27 May, 2020 11:52 2152 Marime text
•    Constănțenii au adoptat, până în prezent, 1.683 de câini
Nu mai puțin de 1.683 de câini au fost adoptați la Constanța, iar alți 55 și-au regăsit familiile pierdute. Totodată, mai sunt aproximativ 150 de câini ce așteaptă să își găsească, și ei, o familie, în prezent fiind înregistrate 15 cereri de adopție.
Informații au fost puse la dispoziție de reprezentanții Primăriei Municipiului Constanța și reprezintă rezultatele de până la acest moment ale derulării campaniei „Adoptă un cățel“.
„Municipalitatea a aplicat decizii de menținere a cățeilor în adăpost, după expirarea termenului de 14 zile lucrătoare în care animalele ar fi putut să fie adoptate sau revendicate. De asemenea, câinii bolnavi au fost examinați și au primit tratament de specialitate“, au transmis reprezentanții primăriei.
Astfel, aceștia au explicat că, de la începutul campaniei și până în prezent, au fost adoptați 1683 de câini iar 55 au fost revendicați de proprietar. Totodată, aproximativ 150 de câini așteaptă să facă parte dintr-o familie, fiind înregistrate 15 cereri de adopție.
„Chiar și în această perioadă în care programul cu publicul rămâne închis, campania de adopție se desfășoară în mediul online. Accesul în incinta adăpostului este interzis,  însă pentru a putea adopta un patruped viitorii stăpâni vor avea parte de tot sprijinul angajaților Serviciului Gestionare Animale Abandonate. Serviciul de specialitate poate fi contactat la numărul de telefon 0733.045213“, spun autoritățile.
Totodată, acestea informează că adopțiile și revendicările se realizează cu respectarea normelor de distanțare socială și de igienă, purtarea măștilor de protecție și a mănușilor fiind obligatorie.
Potrivit sursei citate, adopția se realizează în modul următor:
- Persoanele care văd pe site-ul Primăriei Municipiului Constanța sau pe pagina de Facebook a municipalității câinele pe care vor să-l adopte pot trimite poza patrupedului pe adresa de email: animale.abandonate@primaria-constanta.ro. Cei care solicită adopția unui câine sunt rugați să lase în email și un număr de telefon pentru a fi contactați;
- Reprezentanții Serviciului Gestionare Animale Abandonate vor verifica dacă animalul este disponibil pentru adopție. În cazul în care patrupedul poate fi adoptat, doritorii pot trimite prin email documentele justificative necesare pentru adopție reprezentând: actul de deţinere a spaţiului din care să rezulte condiţiile corespunzătoare de creştere şi adăpostire a câinilor, cartea de identitate și dovada deținerii resurselor financiare necesare pentru îngrijirea animalului;
- Formularele necesare adopției vor fi trimise de către angajații Serviciului Gestionare Animale Abandonate pe același email, pentru a fi completate și scanate(fotografiate);
- Cei interesați sunt chemați pentru a ridica animalul.
„Reamintim că solicitările se pot introduce imediat ce câinele a fost cazat în adăpostul public, însă preluarea lui este posibilă începând cu a 8-a zi lucrătoare din momentul cazării. Câinii vor fi încredinţaţi spre adopţie numai după ce au fost consultaţi de către medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare“, au mai precizat reprezentanții instituției.
Abandonul câinilor revendicaţi ori adoptaţi constituie infracțiune și este sancționat conform Ordonanței de urgență nr. 155 din 21 noiembrie 2001.

Citește și:
Florile plantate de Primăria Constanța au fost furate
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii