Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:07 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 1.400 de misiuni desfășurate de salvatori în ultimele 24 de ore. IGSU, despre incendiul de la Constanța

ro

24 Feb, 2023 11:41 1336 Marime text
  • 100 de incendii înregistrate la nivel național
  • 1.166 de persoane asistate medical de echipajel SMURD
  • 3 mesaje de avertizare a populației transmise prin sistemul RO-ALERT

Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerarea, deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 1.419 misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore (23.02.2023).

Echipajele de intervenție au acționat pentru stingerea celor 100 de incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 161 de misiuni pentru protecția comunităților., transmite IGSU. 

Din totalul celor 100 de incendii care au avut loc în ultimele 24 de ore la nivel național, 62 de intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (miriști și vegetație uscată), fiind afectate aproximativ 207 ha de teren.

Potrivit sursei citate, la nivel național, 1.166 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD pe timpul misiunilor desfășurate pentru acordarea asistenței medicale de urgență, cele mai multe solicitări de sprijin fiind înregistrate în zona București-Ilfov (254 cazuri), urmată de județele Timiș (68 cazuri), Mureș (51 cazuri), Hunedoara (48 cazuri) și Cluj (44 cazuri).

De asemenea, pe parcursul zilei de ieri, pompierii au salvat 4 persoane aflate în dificultate.

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 2 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. Oficial de la IGSU 

Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

- Intervenția complexă care a avut loc ieri, în municipiul Timișoara, unde echipajele operative au fost solicitate să intervină pentru gestionarea urmărilor unui accident rutier produs între un autoturism și un autocamion. Salvatorii, ajunși la locul solicitării, au constatat faptul că nouă persoane au fost implicate în evenimentul rutier, dintre care două decedate. Echipajele de prim ajutor au evaluat și asistat medical toate celelalte victime, două dintre acestea fiind transportate la spital pentru investigații medicale de specialitate.

-O altă misiune solicitantă a fost cea derulată de pompierii militari în municipiul Constanța, unde echipajele de stingere au fost solicitate să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit pe terasa unui bloc. Sosiți la fața locului, colegii noștri au constatat că arderea se manifesta la nivelul terasei, pe o suprafață de aproximativ 300 mp. Pe timpul acțiunii de stingere, salvatorii au evacuat zeci de persoane. Flăcările au fost stinse, fără a fi înregistrate victime.

Totodată, în data de 23.02.2023, au fost transmise 3 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice (urși), în județul Brașov.

De asemenea, în perioada de referință, pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 187 de pompieri salvatori și 158 de mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.

Salvatorii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii