Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 1.300 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore. Unde au intervenit

ro

25 May, 2022 11:49 919 Marime text
 

Imagine de la o intervenție a pompierilor, foto: IGSU
Ziua de ieri a fost solicitantă pentru pompierii din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni fiind derulate în zona București-Ilfov și în județele Prahova, Cluj, Mureș și Bihor.


Peste 80% din totalul intervențiilor a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD ( 1.138 de cazuri din totalul de 1.344 de situații de urgență gestionate).


Totodată, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea celor 43 de incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 155 misiuni pentru protecția comunităților.
 

Echipajele de descarcerare au intervenit în 8 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturismele implicate în accidente rutiere. În ciuda eforturilor salvatorilor, 1 persoană și-a pierdut viața (județul IS).

De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost transmise 9 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT privind prezența animalelor sălbatice, în județele: Brașov (1), Dâmbovița (1), Harghita (4), Mureș (2) și Vrancea (1)., transmite IGSU. 


-O intervenție care a necesitat atenție sporită și efort susținut din partea pompierilor bucureșteni a avut loc ieri, în județul Ilfov, unde salvatorii au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea Grădiștea. Ajunse la locul evenimentului, forțele de intervenție au constatat că arderea se manifesta violent, cu flacără deschisă la nivelul mansardei, pe o suprafață de aproximativ 300 mp, cu posibilitățile de propagare. După aproximativ 4 ore incendiul a fost lichidat în limitele găsite, fără a fi înregistrate victime.


-O altă misiune complexă și solicitantă pentru salvatorii  bucureșteni a avut loc tot pe parcursul zilei de ieri, în Sectorul 6, unde colegii noștri au acționat pentru stingerea unui incendiu produs la un service auto. Ajunse la locul intervenției, echipajele de stingere au constatat că arderea se manifesta generalizat cu flacără deschisă pe o suprafață de aproximativ 150 mp și degajări mari de fum. Concomitent cu operațiunea de stingere, pompierii au acordat măsuri de prim ajutor unei persoane cu arsuri minore pe suprafața corpului, fără a fi necesar transportul acesteia la spital. Incendiul a fost lichidat fără a fi înregistrate și alte victime.


Concomitent cu misiunile desfășurate, pompierii acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin operaționalizarea unor tabere mobile în localități din zona de frontieră, transport persoane și ajutoare materiale.


Astfel, în data de 24.05.2022, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat 421 de pompieri și 195 mijloace tehnice.


În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 

Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro, mai precizează sursa citată. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii