Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:58 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Persoane infectate cu COVID-19, aflate în stare gravă, transportate de Forțele Aeriene

ro

07 Dec, 2020 16:28 1750 Marime text
  • Forțele Aeriene transportă astăzi pacienți infectați cu COVID-19, aflați în stare gravă, către spitale din Moldova și Ardeal
Ministerul Apărării Naționale efectuează luni, 7 decembrie, o misiune de transport umanitar din București la spitale din regiuni ale Moldovei și Ardealului, cu pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2, aflați în stare gravă.

Astfel, o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, transportă, în regim de urgență, pe ruta Otopeni - Bacău – Suceava – Cluj –Napoca și retur, cinci pacienți bolnavi de COVID 19. Aeronava militară a decolat de la Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 13.30.

Transportul pacienților de la unitățile spitalicești către aeroport s-a realizat cu ambulanțe SMURD și ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță București-Ilfov.

Misiunea se efectuează ca urmare a aprobării ministrului apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, la solicitarea secretarului de stat și șef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Echipa medicală care va monitoriza pacienții pe timpul zborului este formată din specialiști din cadrul SMURD București și Ministerului Apărării Naționale.

Sursa foto: Arhiva MApN
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii